Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

αποσταση ελλαδας ρωσιας

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις νέες εκδόσεις ομολόγων που δρομολογεί η Ελλάδα, καθώς η πλειονότητα τους έχει πειστεί πως η χώρα διαθέτει πλέον εξαιρετικά ελκυστικό προφίλ χρέους και κυρίως πως σε μακροπρόθεσμη βάση είναι ασφαλής για να επενδύσει κανείς σε αυτή.


αποσταση ελλαδας ρωσιας

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ήδη εκδηλώνεται μεγάλη ζήτηση για το επταετές ελληνικό ομόλογο που σχεδιάζει να εκδώσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) το Φεβρουάριο, με τα dealing rooms των τραπεζών να δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους.


Αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχεται η αγορά και τις πληροφορίες για έκδοση 12μηνου εντόκου γραμματίου και τριετούς ομολόγου έως το τέλος Ιουνίου. Από όλες τις παραπάνω εκδόσεις το Δημόσιο προσδοκά 6 με 9 δισ. ευρώ, ποσά που θα κατευθυνθούν στο μαξιλάρι ασφαλείας για τη μετά το Μνημόνιο εποχή.


Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς ομολόγων η δρομολόγηση των εν λόγω εκδόσεων θα καταστήσει «πλήρη» την καμπύλη επιτοκίων του ελληνικού χρέους, μειώνοντας περαιτέρω την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου που σήμερα είναι στο 3,7%. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι πως θα μειωθεί η διαφορά απόδοσης (spread) με το δεκαετές γερμανικό ομόλογο, που σήμερα είναι στις 320 μονάδες βάσης.




θαλασσινο αλατι αγορα
ναος του σωτηρος θεσσαλονικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου