Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

sante τελος

«Στα Σκόπια, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίκοσκι κατηγόρησε τον Ζόραν Ζάεφ για “συνθηκολόγηση” και για “επιδειξιομανία εις βάρος του λαού” και από το εξωτερικό ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δυναμιτίζει τη διένεξη, καλώντας τους εθνικιστές της ''Μακεδονίας'' να μην ενδώσουν “στις πιέσεις ξένων κέντρων εξουσίας”», σημειώνει η SZ.


sante τελος

αγαλμα του ροκυ

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από τους εννέα βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχνή και διαθέτει 153 σε σύνολο 300 βουλευτών. Όμως ο Τσίπρας μπορεί να υπολογίζει ότι και αριστεροί πολιτικοί κομμάτων της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν την κυβέρνηση, εάν χρειαστεί να διεξαχθεί τώρα ψηφοφορία - κι όχι μετά από ένα επικείμενο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα».


«Για τη Νέα Δημοκρατία (76 βουλευτές) το ζήτημα της ονομασίας είναι καυτό. Το κόμμα έχει στη Βόρεια Ελλάδα μία πολύ συντηρητική εκλογική πελατεία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην αρχηγός της Ν. Δ. και άλλοτε υπουργός Εξωτερικών, είχε διαδραματίσει στις απαρχές της διένεξης για την ονομασία κρίσιμο ρόλο, μιλώντας, τότε, για έναν “ορθόδοξο άξονα” στα Βαλκάνια. Λόγω της σκληρής γραμμής του στο ζήτημα της "Μακεδονίας" ο Σαμαράς υποχρεώθηκε μάλιστα να εγκαταλείψει το 1992 τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία και ξαναγύρισε το 2004», τονίζει η Süddeutsche Zeitung.



γεωργικά μηχανήματα-εξοπλισμός γεωργικής εκμετάλλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου