Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ηθοποιοι στο τριχες

κυβερνητική και διαλεκτικός υλισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις σχετικά με το αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη.


ηθοποιοι στο τριχες

πολυουρεθανη τοξικοτητα

Αν και αρχικά η συμμετοχή του πρωθυπουργού ήταν δεδομένη, η στάση του Ταγίπ Ερντογάν έχει «ρίξει λάδι στη φωτιά». Η Τουρκία σε ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι τακτικής δεν έχει ενημερώσει ακόμα σχετικά με το αν θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο Ερντογάν ή από τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ. Η συμμετοχή ή όχι του Ερντογάν αναμένεται να κρίνει και τη συμμετοχή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


Στο Μαξίμου επαναλαμβάνουν τη βούληση της Αθήνας – και του Αλέξη Τσίπρα - προσωπικά για θετική κατάληξη των συνομιλιών συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι την ίδια βούληση πρέπει να δείξει και η Τουρκία. Όσον αφορά την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, ανώτατο κυβερνητικό σημειώνει ότι «Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για το Κυπριακό». Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Γενεύης, πάντως, Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί της συνομιλίες και μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει και οι δύο να καταθέσουν τους χάρτες τους επί του εδαφικού. Αν εκεί υπάρξει συμφωνία, την επόμενη μέρα θα συγκληθεί η Διεθνής Διάσκεψη με τη συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων.


Η Αθήνα σημειώνει, επίσης, τη σημασία της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία και χαιρετίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη Γενεύη ως εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμπληρώνουν, επίσης ότι και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει κάποια στιγμή να εμπλακεί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.


Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας των συζητήσεων στη Γενεύη στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία είναι «open ended» και σημειώνουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν σε χαμηλότερο επίπεδο.


Τηλεφωνικές επαφές με Γκουτιέρες και Αναστασιάδη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου