Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

φρέσκα 1000

κυριακη ι ματθαιου κηρυγμα
μακντοναλντς μενου

Επί της ουσίας, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υπό τις απίστευτες πιέσεις που δέχεται από τον κυβερνητικό της εταίρο στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ, αξιώνει τόσο από την ελληνική όσο και από την ιταλική κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.


φρέσκα 1000

zeehofer


Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU, Χορστ Ζέεχοφερ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το CSU του Ζέεχοφερ απειλεί να επανέλθει στον αρχικό του σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει άμεσες και άτακτες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, χωρίς καμία συνεννόηση, σε περίπτωση που έως τα τέλη Ιουλίου δεν έχουν «κλειδώσει» οι διμερείς συμφωνίες.


Ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών έχει ζητήσει από την από την Αυστρία να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία, σε περίπτωση που ακροδεξιός Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι απορρίψει τη συμφωνία. Βιέννη και Βερολίνο θέλουν από τους Ιταλούς να προχωρήσει η διμερής συμφωνία, στο πρότυπο της συμφωνίας με Ελλάδα και Ισπανία.


Ωστόσο, το τελικό «deal» με τον Σαλβίνι δεν έχει ακόμα κλείσει, ιδίως σε ό, τι αφορά τεχνικά ζητήματα και ειδικές παραμέτρους. Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δείχνει έτοιμος να κλείσει τα ιταλικά λιμάνια και στα στρατιωτικά πλοία, γεγονός που μοιάζει να δυναμιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου