Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

αμαλια λαμπου

Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη στη γενική συνέλευση του Συλλόγου «με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 90%», όπως σημειώνει ο κ. Ψυχογιός, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως αυτό συνέβη «πολύ απλά διότι οι αντοχές μας σε οικονομικό επίπεδο βιβλίων έχουν εξαντληθεί».


αμαλια λαμπου

καλλιέργεια μανιτάρια πλευρώτους

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Παιδείας χρωστάει όλο το περσινό, πανεπιστημιακό έτος (2016-17), κόστος το οποίο ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, «ενώ υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοί μας, στους οποίους οφείλονται 5-6 εκατομμύρια για το προπέρσινο εαρινό έτος του 2015-16».



Όπως καταλαβαίνετε αυτό μας βάζει εμπόδια πάρα πολύ σημαντικά. Ουσιαστικά δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε να πάρουμε νέους τίτλους βιβλίων, ούτε να τυπώσουμε νέα βιβλία, ούτε να ανατυπώσουμε παλιά βιβλία που πιθανόν έχουν εξαντληθεί. Άρα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και στις υποχρεώσεις μας να διανείμουμε βιβλία για τα πανεπιστήμια», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο κ. Ψυχογιός επισημαίνει ότι η απόφαση του συλλόγου είναι προσωρινή και μιλάει καθαρά για αναστολή διανομών, τονίζοντας πως «αν ο υπουργός ο κ. Γαβρόγλου έστω και την ύστατη στιγμή βρει μια λύση και δώσει τουλάχιστον ένα κομμάτι από τα χρωστούμενα, θα προχωρήσουμε στη διανομή κανονικά».



Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδοτικών επιχειρήσεων που βγάζουν επιστημονικά βιβλία είναι μικρές οικογενειακές μονάδες. Δουλεύει η οικογένεια και έχει έναν-δυο υπαλλήλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σύνολο εξόδων που πρέπει να προπληρώσουμε για να εκτυπώσουμε και να ανατυπώσουμε βιβλία και βρισκόμαστε απέναντι στις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος», λέει ο κ. Ψυχογιός.



Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσα χρόνια υπάρχει αυτό το σύστημα διανομής, πάντοτε ήμασταν πίσω περίπου ένα εξάμηνο (στην πληρωμή). Τώρα είμαστε τρία και κάποιοι συνάδελφοι είναι και τέσσερα».





ζαρτιερες τεζενις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου