Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ψυχοσωματικη ψωριαση

Μιλώντας στους φορείς και τους πολίτες στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι «εξαιτίας της δραστηριότητας της ΔΕΗ, μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, με πολύ υψηλή ανεργία, καταφέρνει να εμφανίζεται συγκριτικά ως πλούσια, περιορίζοντας έτσι τα ποσοστά ενισχύσεων από την ΕΕ που θα μπορούσαν να λάβουν οι τοπικές επιχειρήσεις». Διαπίστωσε ότι η προετοιμασία για τη μεταλιγνιτική εποχή έχει ήδη ξεκινήσει, και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει σοβαρά τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, και την ένταξη των περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων των εδαφών σε ένα εθνικό σχέδιο».


ψυχοσωματικη ψωριαση

μισθοσ προεδρου δημοκρατιασ

Οι υδάτινοι πόροι της περιφέρειας, το φυσικό κάλλος της περιοχής που αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα και ο καθορισμός των χρήσεων γης, «είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τον τρόπο που θα σχεδιάσουμε την μεταλιγνιτική περίοδο», κατέληξε ο υπουργός.


Αναφέρθηκε στην κατάργηση της μονοπωλιακής πρόσβασης στους λιγνίτες και τη μεταβίβαση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι στη διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος και επενδυτικά σχήματα στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Περιφέρειες και άλλοι τοπικοί φορείς. Σημείωσε ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση «καταφέραμε οι υψηλές δημοπρατούμενες ποσότητες ενέργειας που μας ζητούσαν να περιορισθούν σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα», 16% για το 2017, 19% για το 2018 και 22% για το 2019. Τόνισε ότι η ΔΕΗ «θα αποτελεί τον ισχυρό δημόσιο πυλώνα στην ενέργεια στον οδικό χάρτη που θα υποβληθεί στους θεσμούς» και που θα αφορά την προσαρμογή της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού στους κανόνες της ευρωπαϊκής αγοράς.



τζιχαντιστές χαρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου