Τρίτη 14 Μαΐου 2019

θα χαθω ενα πρωι σε μια ελευθερη ιδεα

αντιστοιχιες σχολων αει 2015

Οι διασώστες αποκάλεσαν το έργο τους «επικίνδυνες αποστολές» αλλά ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και εντόπισαν την ομάδα των αγνοουμένων. Αυτό, ωστόσο, ήταν μια πρώτη ανάσα αισιοδοξίας καθώς το ενδιαφέρον όλων στρέφεται τώρα στην ασφαλή μεταφορά τους εκτός σπηλαίου.


θα χαθω ενα πρωι σε μια ελευθερη ιδεα

Ποιες είναι οι επιλογές για την ασφαλή μεταφορά τους


Στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετές και πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα βρέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λέει ο Ανμάρ Μίρζα, ο συντονιστής της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Διάσωσης Σπηλαίων. Η γρηγορότερη αλλά και πιο επικίνδυνη λύση είναι τα παιδιά να καταδυθούν. Ο Μίρζα αναρωτιέται: «Βρίσκονται σε ένα ασφαλές μέρος μέσα στο σπήλαιο ακόμη και αν η στάθμη του νερού συνεχίσει να ανεβαίνει; Αν είναι ασφαλείς, τότε η καλύτερη επιλογή πιθανόν να είναι να τους παρασχεθούν προμήθειες ώστε να επιζήσουν μέχρι να εξεταστούν άλλες λύσεις».


2018 07 03T020013Z 1016343069 RC1E470B2F10 RTRMADP 3 THAILAND ACCIDENT CAVE
Πηγή: Thai Navy Seal Facebook/Handout via REUTERS


Ο Μπουτς Χέντρικς, ένας βετεράνος δύτης - διασώστης και πρόεδρος της εταιρείας Lifeguard Systems στις ΗΠΑ, εξηγεί ότι το σημαντικό στοιχείο είναι ότι κανένα από τα παιδιά δεν μπορεί να κολυμπήσει. Αν δεν φοβούνται το νερό, μπορεί να παρασχεθεί εξοπλισμός που να τους επιτρέπει να αναπνέουν και μάσκα που θα καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό τους.


Πιθανόν να χρειαστούν ειδικά κατασκευασμένες στολές κατάδυσης ώστε να μην υποστούν υποθερμία σε τέτοιο βαθμό που να μη μπορούν να λειτουργήσουν. Επειδή είναι στενά τα περάσματα, τα παιδιά θα πρέπει να μεταφέρονται έξω από το σπήλαιο ένα-ένα. Και ο Χέντρικς εξηγεί ότι το σύστημα θα λειτουργήσει ως σκυταλοδρομία και κάθε αγόρι θα περνάει από τα χέρια του ενός διασώστη στου άλλου.


Ο Πίτερ Γουλφ, ο διευθυντής της Ένωσης Σπηλαιοδυτών Αυστραλίας, θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή είναι να τα αφήσουν τα αγόρια εκεί που βρίσκονται και να σταθεροποιήσουν το περιβάλλον τους ώστε να διασφαλίσουν ότι ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες.




ο υμνος 12ος πιθηκος στιχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου