Τρίτη 21 Μαΐου 2019

mall of asia cinema

Το 2013 ο Γιάσιν Ισμαήλ, εργαζόμενος στη Lafarge από το 2009 στο εργοστάσιό της στη Τζαλαμπίγια της Συρίας, «αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές» του μελλοντικού ΙΚ και «εκτελέστηκε έπειτα από πολλούς μήνες ομηρείας», ανέφεραν πολλά μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ερωτήθηκαν από το AFP.


mall of asia cinema

αντλια βενζινης βλαβη

Η απαγωγή του Ισμαήλ από το ΙΚ και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκαν από τρεις συναδέλφους του στη Lafarge.


Σύμφωνα με τον θείο του, Γιάσιν Γιάσιν, η εργασία του στη Lafarge έπαιξε ρόλο στην εξαφάνισή του, καθώς «το εργοστάσιο βρισκόταν σε κουρδική περιοχή και το ΙΚ τον σκότωσε με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοπος των Κούρδων».


Επίσης το 2013 ένας άλλος εργαζόμενος της εταιρείας, ο Αμπντούλ αλ Χομάντα, εξαφανίστηκε από το Χαλέπι, 150 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο, όταν πήγε να πάρει τον μισθό του, τον οποίο η Lafarge του κατέβαλε σε τοπικό κατάστημα τράπεζας, όπως δήλωσαν τέσσερις συνάδελφοί του στο AFP. Σύμφωνα με κάποιους εξ αυτών, είναι πολύ πιθανό πλέον να είναι νεκρός.


Τον Νοέμβριο του 2016, 11 πρώην εργαζόμενοι και η γαλλική οργάνωση Sherpa κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Lafarge, της θυγατρικής της εταιρείας στη Συρία Lafarge Cement Syria (LCS), «για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» και «ηθελημένη έκθεση της ζωής τρίτων σε κίνδυνο», κυρίως μεταξύ του 2012 και του 2014. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εναντίον έξι πρώην στελεχών της εταιρείας.



κλωνοποιηση ανθρωπου εκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου