Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

μεταμόρφωση μεσσηνία

τει δυτικης ελλαδας αντιριο
βιβλιο γλωσσας γ δημοτικου τετραδιο εργασιων λυσεις

Το αντικείμενο του Συμβουλίου ήταν αυτή τη φορά πιο συγκεκριμένο, καθώς τα μέλη κλήθηκαν να απαντήσουν κατά πόσο το σχέδιο προκαλεί βλάβη στα χαρακτηρισμένα νεότερα μνημεία και δεν συζήτησαν καθόλου το ζήτημα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου που είχε απασχολήσει προχθές το ΚΑΣ, κατά την άκαρπη συνεδρίασή του.


μεταμόρφωση μεσσηνία

Τα νεότερα μνημεία στο Ελληνικό αποτελούν τρεις ενότητες. Η πρώτη είναι το κτίριο του πρώην ανατολικού αεροδρομίου Αθηνών, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Έερο Σααρίνεν, που χαρακτηρίστηκε μνημείο το 2006 και το οποίο προβλέπεται στο ΣΟΑ να χρησιμοποιηθεί για εκθεσιακούς σκοπούς.


Η δεύτερη είναι τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που χαρακτηρίστηκαν μνημεία το 2009 και η τρίτη, το αγγλικό υπόστεγο (Παγόδα) που χαρακτηρίστηκε μνημείο το 2016, διότι αποτελεί μοναδικό κτίσμα αυτής της μορφής και κατασκευής για τον ελληνικό χώρο.


Πάντως και κατά την χθεσινή συνεδρίαση εκφράστηκαν ενστάσεις από την πλευρά των εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη να ζητά να αναβληθεί η απόφαση του ΚΣΝΜ, μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση του ΚΑΣ για το εάν και κατά πόσο ο χώρος του Ελληνικού χαρακτηριστεί “αρχαιολογικός χώρος”, καθώς επίσης και πριν συζητηθεί το θέμα στο ΣτΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου