Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ομιλιες μορφου νεοφυτος

Οι βομβαρδισμοί - αεροπορικά πλήγματα και πυρά του πυροβολικού - έχουν μειωθεί σε ένταση μετά την εφαρμογή σε καθημερινή βάση της πεντάωρης εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ομιλιες μορφου νεοφυτος

δε θελω πια να σκεφτομαι

Εντούτοις, 8 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και επιπλέον σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των κτιρίων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των άμαχων που έπεσαν νεκροί να ανέρχεται σε τουλάχιστον 601 σε διάστημα 11 ημερών, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.


Επιστολή Μογκερίνι στους ΥΠΕΞ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για την Γκούτα


Νωρίτερα, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι απηύθυνε επιστολή προς τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας καλώντας τους να υποστηρίξουν την εκεχειρία στην Ανατολική Γκούτα και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας στις πολιορκημένες περιοχές.


Απευθυνόμενη στις τρεις χώρες ως επικεφαλής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι τις κάλεσε να «εφαρμόσουν μια γνήσια ανθρωπιστική παύση για τουλάχιστον 30 ημέρες σε όλη τη Συρία».


Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου και την οποία είδε το πρακτορείο Reuters, η Μογκερίνι καλεί επίσης τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να «προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι μάχες θα σταματήσουν, ο συριακός λαός θα προστατευθεί και εντέλει πως η επείγουσα ανθρωπιστική πρόσβαση και οι απαραίτητες απομακρύνσεις [αμάχων] για ιατρικούς λόγους θα πραγματοποιηθούν».


Στην επιστολή, η οποία στάλθηκε επίσης στους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ καθώς και στον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, η Μογκερίνι αναφέρει επίσης πως μία εκεχειρία θα ήταν μια ευκαιρία ώστε οι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να σημειώσουν πρόοδο.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να διεξαγάγει διεθνή διάσκεψη για τη Συρία στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Απριλίου.



χρεοκοπια eurobank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου