Τρίτη 30 Απριλίου 2019

μηχανες δικυκλες

βιβλιοπωλειο γεωργιαδης

«Διαφωνούσαμε, αλλά μπορούμε να το δούμε σαν εκσυγχρονισμό»


"Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος" είπε ο υπουργός.


μηχανες δικυκλες

28 12 57 image 45


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: "Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό".


«Κατευθυνόμενο από του πολυχώρους το μέτρο»


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νικόλαος Κογιουμτσής θυμίζει πως τρία χρόνια πριν, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, το μέτρο θα απέφερε 2,7 δις ευρώ. Κάτι που δεν επαληθεύτηκε στην πράξη. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κάνει λόγο για μειωμένους τζίρους χρόνο με τον χρόνο κι ένα μέτρο που ουσιαστικά υποκινείται από τα συμφέροντα των πολυχώρων των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.


main kogioumtsis


«Εμείς λέμε ότι είναι υπεραρκετές οι οκτώ θεσμοθετημένες Κυριακές σε μια περίοδο ύφεσης και κρίσης όπου ολοένα και συρρικνώνεται το προς διάθεση και προς κατανάλωση εισόδημα. Επειδή το έχουμε βιώσει και το έχουμε ζήσει με αυτές τις 8 Κυριακές, κάθε φορά είχαμε ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή Κυριακή, θεωρούμε δηλαδή ότι δεν θα προσφέρει ούτε στην οικονομία αλλά ούτε και στην απασχόληση. Κι αν θυμάμαι καλά και με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ πριν από 3 χρόνια, όπου εκεί φαινόταν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων διανθιζόταν ως μεταρρύθμιση και φαινόταν ότι θα αποφέρει 2,7 δις ευρώ. Δυστυχώς δεν αποφέρει τίποτα. Αποφέρει υποχρεώσεις προς αυτούς που προσπαθούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους αλλά δεν έχουν την αντίστοιχη ανταπόδοση ως προς το κομμάτι της κατανάλωσης και φαίνεται ότι είναι κατευθυνόμενο από πολυχώρους που θέλουν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές για να πάρουν ένα κομμάτι ακόμα τζίρου από τις μικρές και τις μικρές επιχειρήσεις»





σχεδιασμου και τεχνολογιας ξυλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου