Πολλοί ακόμη άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά αναμένουν να εκτελεστούν, πρόσθεσε η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
εορτη αγιου θεοδωρου 2014
κηδεια παντελιδη φιλαρμονικη
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο μήνα στο περιοδικό TIME, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος προβάλλει εικόνα μεταρρυθμιστή, είχε δηλώσει ότι σε ορισμένα πεδία, η νομοθεσία στη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να επιβάλλονται ποινές ισόβιας κάθειρξης αντί της θανατικής ποινής.
«Εργαζόμαστε επί δύο χρόνια, με την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, για να καταρτιστούν νέοι νόμοι. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος, ίσως λίγο περισσότερο, για να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά», είχε πει ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Τάιμ.
Η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του τμήματος της HRW που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι για να «περιοριστούν οι εκτελέσεις για ναρκωτικά» θα χρειαστούν «βελτιώσεις στο σύστημα δικαιοσύνης, που δεν προσφέρει εγγυήσεις για δίκαιες δίκες».
Οι αρχές του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας έχουν εκτελέσει περίπου 600 θανατοποινίτες από τις αρχές του 2014, οι 200 εκ των οποίων είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, σημείωσε η ΜΚΟ.
θεματα εξετασεων β λυκειου στα θρησκευτικα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου