Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

η πρωην του κολλητου μου

σιροπι για τουλουμπες

Όλα ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα όταν οι ελεγκτές πτήσεων σε Χιούστον και Μόσχα ανίχνευσαν μια μικρή διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με τη NASA να διαβεβαιώνει, αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ότι πλήρωμα δεν κινδυνεύει.


η πρωην του κολλητου μου

Στη συνέχεια, τα μέλη του πληρώματος ανακάλυψαν μια μικρή ρωγμή στο διαμέρισμα του ρωσικού διαστημοπλοίου Soyuz MC 739 (γνωστό ως Soyuz MC-09). Άμεσα, επιδιόρθωσαν το πρόβλημα και σύμφωνα με τη NASA, το πλήρωμα χρησιμοποίησε μια βιομηχανική ταινία, την Kapton για να σταματήσει προσωρινά η διαρροή.


Η Roscosmos ανακοίνωσε πως η διαρροή σταμάτησε μετά την επισκευή αυτή.


Ενώ μέχρι στιγμής όλα φαίνονταν πως ήταν καλά στο διάστημα, την προηγουμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας δήλωσε ότι η διαρροή οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι ατύχημα ή κάποιο λάθος στην κατασκευή. «Υπάρχει μια άλλη εκδοχή που δεν αποκλείουμε: μια προμελετημένη ενέργεια στο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.


Ο Ρογκοζίν υποστήριξε ότι υπήρξαν σημάδια από τρυπάνι και μάλιστα φαίνεται να έγιναν από «ασταθές χέρι». Ο ίδιος προσέθεσε ότι ελέγχονται όλα τα στάδια της κατασκευής που έχουν προηγηθεί και διασαφηνίζεται ποιοι είχαν πρόσβαση στο διαστημόπλοιο, ποιες εργασίες έγιναν και ποιοι πραγματοποιούσαν τους ελέγχους.


«Σύννεφα» στη συνεργασία στο διάστημα


Η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000 και είναι ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos (Ρωσίας), JAXA (Ιαπωνίας), CSA (Καναδά) και EΟΔ (Ευρώπης).


Σήμερα, το προσωπικό αποτελείται από τρεις Αμερικανούς, δύο Ρώσους και έναν Γερμανό.


Η συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ρωσικών διαστημικών σταθμών βασίζεται σε γερά θεμέλια καθώς δεν επηρεάστηκε από την κατάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών, μετά τον Ψυχρό πόλεμο και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, το 2014.



σπονδή εστιατόριο τιμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου