Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

fmstyle o hue

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, «ένα μικρό ποσοστό του Novichok χρησιμοποιήθηκε σε υγρή μορφή».


fmstyle o hue

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους οι βρετανικές Αρχές υποστήριξαν πως, όπως προκύπτει από δείγματα που ελήφθησαν από το σπίτι του Σεργκέι Σκριπάλ, υψηλά ποσοστά του Novichok βρέθηκαν στην εξώπορτα και στα χερούλια.


Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων προ ολίγων ημερών, σε έκθεσή του, επιβεβαίωσε τη θέση που έλαβε το Λονδίνο για τη ρωσική προέλευση του νευροπαραλυτικού παράγοντα.


Ο ΟΑΧΟ, που συνέλεξε τα δικά του δείγματα στην πόλη Σάλσμπερι, έπειτα από αίτημα της Βρετανίας, δεν προχώρησε στην απόδοση ευθυνών για την επίθεση - για την οποία η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη - ούτε κατονόμασε τον χημικό παράγοντα.


«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης από εργαστήρια που όρισε ο ΟΑΧΟ των περιβαλλοντικών και βιοϊατρικών δειγμάτων που συνέλεξε η ομάδα του ΟΑΧΟ επιβεβαιώνουν τα ευρήματα του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά την ταυτότητα του τοξικού χημικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι και τραυμάτισε σοβαρά τρεις ανθρώπους», αναφέρεται στην έκθεση.


Σύμφωνα με την ανάλυση στα εργαστήρια του ΟΑΧΟ, η ουσία ήταν «υψηλής καθαρότητας», γεγονός που στηρίζει τον ισχυρισμό της βρετανικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της Ρωσίας.


Η υπόθεση προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα, η οποία φέρει την ευθύνη, σύμφωνα με το Λονδίνο, αλλά αρνείται κάθε ανάμιξη, και στους Δυτικούς. Είχε αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κύμα εκατέρωθεν απελάσεων διπλωματών στην Ιστορία.



σχολικη εφορεια λαρνακα
tools on net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου