Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ντον τζιοβανι οπερα

ελευθερο πανεπιστημιο πατρας

Το ιδανικό σενάριο για την κυβέρνηση θα ήταν η υπαγωγή της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μέσα στο καλοκαίρι και η έξοδος της χώρας στις αγορές το φθινόπωρο. Ωστόσο, με την αξιολόγηση να έχει ήδη μπει σε τροχιά Μαΐου - καθώς ο Απρίλιος δεν αναμένεται να είναι παραγωγικός από την άποψη διαπραγματεύσεων – τόσο μια λύση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όσο και μια πιθανή συμμετοχή στο QE μοιάζουν εξαιρετικά μακριά.


ντον τζιοβανι οπερα

Και στις χθεσινές διαπραγματεύσεις φάνηκε πως ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι αμετακίνητοι σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αλλά και στη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης. Αν και για τα αντισταθμιστικά μέτρα συζητούν πολλές από τις κυβερνητικές προτάσεις, ωστόσο διαφωνούν στη βασικότερη που σχετίζεται με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40%, δηλαδή τη μείωση των εσόδων από το φόρο στο 1,6 δισ. ευρώ, από 2,6 δισ. ευρώ σήμερα στην περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.


Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως εάν δεχθεί τη μείωση του αφορολογήτου στην περιοχή των 6.000- 5.900 ευρώ και συναινέσει στη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ αποδεχόμενη τη συνταγή ΔΝΤ, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ , δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 10 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 7 δισ. ευρώ περίπου στο Μνημόνιο. Η υπεραπόδοση αυτή των 3 δισ. ευρώ θα μπορούσε κατά την κυβέρνηση να επιτρέψει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 1 δισ. ευρώ.




κτηνιατρικος συλλογος κρητης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου