Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

διεθνης εκθεση βιβλιου θεσσαλονικη 2015 ωραριο

αξιον εστι ελυτης εκδοσεις

Μάλιστα μόλις υποβάλουν τις δηλώσεις του 2018 με τα εισοδήματα του 2017, θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2018 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.


διεθνης εκθεση βιβλιου θεσσαλονικη 2015 ωραριο

Πώς θα γίνει η πληρωμή


Η πληρωμή του επιδόματος από τρίμηνη γίνεται δίμηνη, ενώ η κυβέρνηση είχε αρχικά πει ότι θα καταβάλλονται ανά μήνα.


Ακόμη τα εισοδηματικά όρια είναι αυστηρότερα και αποκλείονται κατά κύριο λόγο, ή παίρνουν μικρότερα ποσά, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι.


Τι προβλέπει η απόφαση καταβολής του επιδόματος, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι


Για τη χορήγηση επιδόματος παιδιού απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 και ακολούθως του εντύπου Α21 στον ΟΓΑ.


Οι αιτούντες /υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.


Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα.


Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι όσοι υποβάλουν αίτηση, εφόσον πληρούν και τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.


Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:



τι ειναι η γλυκερινη στα γλυκα

κομψα γυναικεια πουκαμισα

Την ημέρα εκείνη, κι ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, με σκοπό να ταξιδέψει στη Μαδρίτη, για τις γιορτές, έπειτα από έξι ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τού ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του ασκείται δίωξη, ενώ του αφαιρείται το ελληνικό διαβατήριο.


κομψα γυναικεια πουκαμισα

ανιχνευτησ καλωδιων

Από την ημέρα εκείνη αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε δώσει το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου». Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, κατηγόρησε τις δικαστικές αρχές για τον τρόπο που χειρίζονται την υπόθεση, αλλά και για τον τρόπο που τον εξέτασαν.


Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.


Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση, αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, σημείωσε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό «δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του», ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου. Επίσης, ο διοικητής της ΤτΕ ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο, ωστόσο δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.


Ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ακόμα ότι οι δικαστικές αρχές τού έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει», υποστήριξε. Μού ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…», σχολίασε ο καθηγητής.


Σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».


Σε ό, τι αφορά τις συνθήκες απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ο κ. Μανιαδάκης τόνισε πως είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές πως θα εγκατασταθεί στο εξωτερικό, διευκρινίζοντας όμως πως θα επιστρέψει όποτε του ζητηθεί και αποκαλύπτοντας μάλιστα πως οι εισαγγελείς φρόντιζαν τη διαδικασία για να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Ισπανία.


«Την Παρασκευή πριν ταξιδέψω ανταλλάξαμε ευχές με την κ. Τουλουπάκη (σ. σ εισαγγελέας Διαφθοράς), συνεργάτη της και τον υπεύθυνο αρχής προστασίας μαρτύρων μέσα στη ΓΑΔΑ. Είχα δηλώσει κατηγορηματικά ότι εφόσον μού ζητηθεί να γυρίσω θα γυρνούσα άμεσα. Ξέρουν οι αρχές ότι εργάζομαι στην Ισπανία, ήξεραν ότι η οικοσυσκευή μου θα πάει στην Ισπανία, και είχα οδηγίες για να εμπλακώ στο πρόγραμμα προστασίας της Ισπανίας». κατέληξε.



εισαγγελια πρωτοδικων συρου τηλεφωνα

παρακατω επεισοδια μανα χ ουρανου

ψηστιερες πρακτικερ
Σοκ: Μαχαίρωσαν άνδρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


παρακατω επεισοδια μανα χ ουρανου

Όπως μεταδίδει το thestival.gr περίπου στις 20.00, τρεις άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες Αλγερινοί, συνεπλάκησαν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



ρολογια ανδρικα νεανικα

εθνικό τυπογραφείο ισολογισμοί

Η συνήθης θεραπεία του συγκεκριμένου καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει πέντε χρόνια χορήγησης της ουσίας ταμοξιφαίνη ή των αναστολέων αρωματάσης, σε καθημερινή βάση με τη μορφή χαπιού.


εθνικό τυπογραφείο ισολογισμοί

τι θα γινει με τους πλειστηριασμους το 2015

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Χονγκτσάο Παν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Τhe New England Journal of Medicine", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 88 κλινικές δοκιμές, που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 63.000 γυναίκες με θετικούς οιστρογονικούς υποδοχείς και οι οποίες είχαν κάνει τουλάχιστον πενταετή θεραπεία μετά από την οποία δεν είχαν πλέον ίχνη καρκίνου.


Μέσα στην επόμενη 15ετία, όμως, ένας αριθμός γυναικών είδε τον καρκίνο να υποτροπιάζει και να εξαπλώνεται στο σώμα τους (οστά, ήπαρ, πνεύμονες κ. α.), κάτι που συνέβη ακόμη και 20 χρόνια μετά από την αρχική διάγνωση.


Ο κίνδυνος υποτροπής σχετιζόταν με το μέγεθος του αρχικού όγκου και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και με τον αριθμό των λεμφαδένων όπου είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος επανεμφάνισης υπήρχε για όσες γυναίκες είχαν τους μεγαλύτερους αρχικούς όγκους, καθώς επίσης καρκίνο σε τέσσερις ή περισσότερους λεμφαδένες. Για τις γυναίκες αυτές ο κίνδυνος υποτροπής και μετάστασης ήταν 40% μέσα στην επόμενη 15ετία. Οι γυναίκες με μικρούς αρχικούς όγκους και καμία εξάπλωση στους λεμφαδένες είχαν πολύ μικρότερο κίνδυνο (10%).


«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να παραμείνει σε "ύπνωση" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από πολλά χρόνια να εξαπλωθεί», δήλωσε ο Παν.


Οι ογκολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι η πενταετής χορήγηση ταμοξιφαίνης μειώνει περίπου στο μισό την πιθανότητα υποτροπής στη διάρκεια της θεραπείας και σχεδόν κατά ένα τρίτο μέσα στην επόμενη πενταετία. Οι αναστολείς αρωματάσης, που έχουν αποτέλεσμα μόνο σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη μείωση του κινδύνου υποτροπής και θανάτου από καρκίνο του μαστού.



ποσα ειδη επιληψιας υπαρχουν

μιχάλη σουγιούλ

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραμένει ρευστό, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Για να επισπευστεί η διαδικασία, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στο «ντιμπέιτ», που εξελίσσεται στη σκοπιανή βουλή ενώ το VMRO-DPME επιμένει να ψηφίσει «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές.


μιχάλη σουγιούλ

η πρωην του κολλητου μου

λογια με χιουμορ

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν «διαρροές», τότε ο Ζάεφ δεν θα καταφέρει να διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών και η γειτονική χώρα θα μπει σε προεκλογική τροχιά.


«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα έχει δώσει τα πάντα και δεν υπάρχει πλέον λόγος για περαιτέρω ντιμπέιτ. Ζητάμε από τους βουλευτές να μην μιλήσουν και να προχωρήσουμε στη ψηφοφορία» τόνισε το VMRO-DPME, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόσκληση του πρωθυπουργού των Σκοπίων για διάλογο και αμοιβαίους συμβιβασμούς για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών.


Η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, SDSM, ήταν άμεση και έντονη. «Εάν συνεχίσετε να μπλοκάρετε το μέλλον της “Μακεδονίας”, τότε τις επόμενες ημέρες θα κηρύξουμε εκλογές» διαμήνυσε το SDSM, υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ιστορική υποχρέωση να μην αφήσει τη χώρα στην απομόνωση.


Ο πολιτικός αναλυτής Albert Musliu δήλωσε στο ibna ότι οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για την επίτευξη μιας κάποιας συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. «Ελπίζω ότι και οι δύο πλευρές να κατανοήσουν τη σημασία της στιγμής και να βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από τα κομματικά συμφέροντα» είπε ο ίδιος.


Αναλυτές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που οι συνταγματικές αλλαγές, που απαιτούνται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν κυρωθούν στη Βουλή, τότε οι εκλογές είναι αναπόφευκτες. Η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στα μέσα Δεκεμβρίου από κυβέρνηση τεχνοκρατών.


Πιέσεις από τις ΗΠΑ


Το VMRO-DPME αρνείται πεισματικά να συζητήσει τις συνταγματικές αλλαγές, παρά τις πιέσεις που δέχεται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.


Πριν από μερικές ημέρες, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του κόμματος μέσω επιστολής, ζητώντας παράλληλα από τον επικεφαλής του VMRO-DPME να δημιουργήσει δημόσια αλλά και ιδιωτικά «χώρο» για τους βουλευτές του κόμματος που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.


Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ιστορική ευκαιρία» για την πΓΔΜ τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ότι παρά τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συμφωνία, οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα.


Οι πιέσεις από αμερικανικής πλευράς αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο χτες, όταν έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα φτάνει στα Σκόπια ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας, ο Πάλμερ θα φτάσει στην πΓΔΜ στις 22 Οκτωβρίου για να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και να υπογραμμίζει τη σημασία να προχωρήσει η ατζέντα μεταρρυθμίσεων των Σκοπίων. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.


το ξυπολητο κινημα

Το NBC News, σε δικό του δημοσίευμα, ανέφερε πως το σχέδιο της αμερικανικής προεδρίας είναι να οικοδομηθεί ένα τμήμα του τείχους μήκους 500 χιλιομέτρων μέσω της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και της άντλησης κεφαλαίων από ένα κονδύλι ύψους 13,9 δισεκ. δολαρίων του αμερικανικού στρατού ξηράς που είχε δημιουργηθεί για έργα αντιμετώπισης και πρόληψης φυσικών καταστροφών.


το ξυπολητο κινημα

θεατρο κονιορδου

Αν όντως σχεδιάζεται να γίνει μια τέτοια κίνηση, κάτι που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης για το τείχος ανάμεσα στον Τραμπ και τους Δημοκρατικούς, αφού από μια απλή διαφορά για την πολιτική στο μεταναστευτικό, το ζήτημα θα μετατραπεί σε δοκιμή των ορίων της προεδρικής εξουσίας, ενώ πιθανόν θα υπάρξουν επίσης προσφυγές στην αμερικανική δικαιοσύνη.


Tο να μεταφερθεί, όμως, το αδιέξοδο στις δικαστικές αίθουσες ίσως προσφέρει στον Τραμπ μια διαδρομή για βγει από την πολιτική περιχαράκωσή του, αξιώνοντας οποιοδήποτε σχέδιο νόμου για τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους - το shutdown οδεύει να εισέλθει στην 20ή του ημέρα - να περιλαμβάνει κονδύλι ύψους 5,7 δισεκ. δολαρίων για να χρηματοδοτηθεί το τείχος, απαίτηση που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο απορρίπτουν.


Η μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έγινε πραγματικότητα την 22α Δεκεμβρίου, όταν ο Τραμπ και οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τη χρηματοδότηση διαφόρων υπηρεσιών, που εξαντλήθηκε για λόγους εντελώς άσχετους με το τείχος.


Το NBC News, επικαλούμενο κυβερνητικά στελέχη, ανέφερε πως ο Τραμπ ενημερώθηκε για το σχέδιο που προβλέπει την άντληση χρημάτων από το κονδύλι του στρατού καθώς μετέβαινε αεροπορικώς στα νότια σύνορα των ΗΠΑ την Πέμπτη.




αγγελιες φαρμακεια θεσσαλονικη

ευρισκω γαρ ταυτην μονην αν γενομενην

Ο πρόεδρος της Βουλής αντευχήθηκε και μοίρασε σε όλους γούρια για το 2018, χειροτεχνημένα από συλλόγους, οργανώσεις και ομάδες προσφοράς και στήριξης παιδιών και ΑμΕΑ.


ευρισκω γαρ ταυτην μονην αν γενομενην

κρικοι ασημενιοι χοντροι

Την έναρξη των χριστουγεννιάτικων μελωδιών έκαναν τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος παιδιών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.


Ακολούθησαν τα παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ενώ ο Σύλλογος «Κωστηλάτα» Θεοδωριανιτών Άρτας χόρεψε και τραγούδησε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.


Για 18η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς. Ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ηπειρώτικα τραγούδια και τα μέλη της Ομάδας «Ρωμιών Πράξεις».


Επίσης τα κάλαντα έψαλαν τα παιδιά από τη «Γέφυρα Ζωής», Εθελοντικός Πολυχώρος Δημιουργίας & Έκφρασης για Παιδιά και Νέους με Αναπηρία, καθώς και από «Το Εργαστήρι» - Λίλιαν Βουδούρη, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.


Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε υγεία, χαρά κι ευτυχία, προσωπική, οικογενειακή και συλλογική στη νέα εποχή που εισέρχεται η χώρα με αισιοδοξία κι επισήμανε την ξεχωριστή σημασία που έχει η επικοινωνία με τις παραδόσεις μας σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα επόμενα σημαντικά χρόνια για την πατρίδα μας, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.



σσασ κατατακτηριες

ακτή ποσειδώνος 26 πειραιάς 18531

ελληνιδες σταρ ελλας

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχετική πρόταση που θα παρουσιαστεί σε όλα τα κόμματα, καθώς - όπως είπε - πρέπει να δοθεί μια λύση στην ομηρία των συμβασιούχων.


ακτή ποσειδώνος 26 πειραιάς 18531

«Η κυβέρνηση έχει αυξημένη ευαισθησία στο θέμα των συμβασιούχων και είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία να δώσουμε λύσεις», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί άνθρωποι επί δεκαετίες να εργάζονται με καθεστώς συμβάσεων ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


«Βρισκόμαστε σε επεξεργασία πρότασης που θα την παρουσιάσουμε σε όλα τα κόμματα, ώστε να συναινέσουμε για να ορθολογικοποιήσουμε την κατάσταση», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.


Καταλόγισε ακόμη, πολιτική σκοπιμότητα συγκεκριμένων δήμων που δεν πληρώνουν τους συμβασιούχους επικαλούμενοι αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.



η σχεδια στην πολη

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

καθοριζω αγγλικα

«Είμαστε πεισμένοι ότι ένα καινούριο κύμα συνεταιριστικών τραπεζών είναι συστατικό στοιχείο της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Βεβαίως, πρέπει να το σχεδιάσουμε από την αρχή, να έχουν καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση», επεσήμανε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου. Έσπευσε πάντως, να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη, αλλά ότι υπήρξαν συνεταιριστικές τράπεζες με κακή εταιρική διακυβέρνηση.


καθοριζω αγγλικα

τσαντα πλατης κιτρινη

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, που έχουν την τάση να δανείζουν προκυκλικά, δηλαδή, «δανείζουν άφθονα όταν η οικονομία πάει καλά και κλείνουν την τάπα τελείως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».



κυπριακο τραγουδι αννα βισση

παπαρουνα κοκκινη τραγουδι

Τραγωδία με γυναίκα στο Ίλιον

Μια γυναίκα βρέθηκε σήμερα (21/02) νεκρή στο διαμέρισμά της στο Ίλιον.


παπαρουνα κοκκινη τραγουδι

ρολόγια τοίχου μεταλλικά

Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ανδρομάχης στο Ίλιον.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας βρέθηκε μια μπαλκονόπορτα ανοιχτή, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι επρόκειτο για ληστεία μετά φόνου.

Πάντως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο καθώς δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της από παθολογικά αίτια ή από εγκληματική ενέργεια.

Τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν να φέρει κακώσεις αλλά στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής ο οποίος και θα δώσει τις σχετικές απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική Novartis: Live η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή

Πλειστηριασμοί: «Τσουνάμι» κατασχέσεων σήμερα για ακίνητα όλων των κατηγοριών



star movies oscar

δημοσιογραφοι συλληψη

ταινια με μυστηριο

Η οικογένεια του Δημήτρη Τουρναβίτη ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δικοί τους άνθρωποι.


δημοσιογραφοι συλληψη

κοπη μπριγιαν

Ο αδελφός του συζύγου της ηθοποιού, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης, μίλησε μάλιστα στο Star για τον άδικο χαμό του ζευγαριού.


Όπως αποκαλύπτει, μετά τη φονική πυρκαγιά έψαχνε την ηθοποιό και τον αδελφό του για ώρες σε στεριά και θάλασσα. Ωστόσο, τον πρόλαβαν τα κακά μαντάτα.


spiliwti


Το αδικοχαμένο ζευγάρι βρισκόταν στο εξοχικό τους στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους όταν οι εγκλωβίστηκαν σε οικόπεδο μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.



πανο για πλατινι

διευθύνσεις σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

«Ας νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες, μια και καλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.


πανο για πλατινι

χειροποιητα παιδικα ρολογια τοιχου

Η Νέα Υόρκη θα προστεθεί έτσι στον κατάλογο των δέκα Πολιτειών που έχουν ήδη νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα. Τα ετήσια φορολογικά έσοδα από την κίνηση αυτή θα ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε κατ' εντολή του κυβερνήτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι. Τα επιπρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν πολλές ανάγκες, όπως για να βελτιωθεί το προβληματικό σύστημα του μετρό της πόλης, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις.


Στην ομιλία του, κατά την οποία παρουσίασε το πρόγραμμά του για το 2019, ο Κουόμο ανέφερε επίσης ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης θα συμβάλλει στο να γίνει δικαιότερο το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης.


Πολλοί υποστηρικτές του μέτρου, όπως η ηθοποιός Σίνθια Νίξον που ήταν ανθυποψήφια του Κουόμο στις πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη επειδή καπνίζουν μαριχουάνα είναι όσοι προέρχονται από μειονότητες.


«Το γεγονός είναι ότι έχουμε δύο συστήματα απονομής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους και τους ευκατάσταστους και ένα για τους υπόλοιπους» που «εδώ και πάρα πολύ καιρό στοχοθετεί τους μαύρους και τις μειονότητες», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.


Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο άνοιξαν στη Μασαχουσέτη τα πρώτα καταστήματα που πωλούν κάνναβη σε άτομα άνω των 21 ετών. Η Πολιτεία του Νιου Τζέρσι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, ενώ επεξεργάζεται ένα σχετικό νομοσχέδιο εδώ και πολλούς μήνες.




οκταβιος

παιδικεσ θεατρικεσ παραστασεισ θεσσαλονικη

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν ακουστεί, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Αρνητική ήταν η ψήφος των ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


οκταβιος

χαλαζι στην κακια σκαλα

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, παρουσίασε και την τροποποίηση ως προς την συμπερίληψη των 15χρονων στο νομοσχέδιο, παρά τις πολλές αντιδράσεις που είχαν προκύψει τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους ΑΝΕΛ.


Η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά είχε προ ημερών κατακρίνει εντόνως τον υπουργό, κατηγορώντας τον για «προχειρότητα», ενώ παράλληλα είχε τονίσει πως για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη είναι «κόκκινη» γραμμή.


4245016


(EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)


Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, η αλλαγή υ σε αυτές τις ηλικίες θα γίνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».


Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος επεσήμανε πως το κόμμα μπορεί να ψηφίζει θετικά επί της αρχής, όμως θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος. Ο ίδιος προειδοποίησε κα για διαφοροποιήσεις από μεμονωμένους βουλευτές.


4245028


(EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)


λαμπες ψυγειου

σκαμπω καφε μπαρ

Μέσα σε 82 λεπτά η Σερένα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της από την μεγάλη της αδελφή Βένους και με 6-4, 6-4 έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στην Αυστραλία, παίρνοντας ρεβάνς για την περυσινή απώλεια από την Γερμανίδα Κέρμπερ (μοναδική της ήττα στους τελικούς της Μελβούρνης, όπου το ρεκόρ της είναι 7-1), εκθρονίζοντάς την και από την κορυφή της κατάταξης WTA (ένα χρόνο μετά η Σερένα επιστρέφει στο ν.1).


λαμπες ψυγειου

2017 01 28T094545Z 834315067 SR1ED1S0R3QE2 RTRMADP 3 TENNIS OPEN
(Ανώτερη στο κορτ η Σερένα - Πηγή: Reuters / Issei Kato)


Ο τίτλος είναι ιστορικός, αφού η Σερένα Γουίλιαμς είναι πλέον η βασίλισσα της Open Era (από το 1968 και μετά δηλαδή, όταν επετράπη η συμμετοχή στα Grand Slam και επαγγελματιών) με 23 κατακτήσεις, αφήνοντας πίσω της στις 22 την μεγάλη Στέφι Γκραφ. Μπροστά της είναι το απόλυτο ρεκόρ των 24 νικών της Αυστραλέζας Μάργκαρετ Κορτ (από το 1959 έως το 1975).


2017 01 28T102417Z 731859235 SR1ED1S0SW1F2 RTRMADP 3 TENNIS OPEN
(Ρεκόρ τίτλων για την Σερένα Γουίλιαμς - Πηγή: Reuters / Thomas Peter)


Η Βένους είχε 8 χρόνια να παίξει σε τελικό Grand Slam, αλλά στα 37 της πλέον, ίσως ήταν η τελευταία της ευκαιρία για τον 8ο τίτλο της (θα ήταν ο πρώτος στην Αυστραλία, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ, όπως και στο Ρολάν Γκαρός).


2017 01 28T103147Z 962026332 SR1ED1S0T8MFK RTRMADP 3 TENNIS OPEN
(Οι αδελφές Γουίλιαμς - Πηγή: Reuters / Issei KatoTPX IMAGES OF THE DAY)


To Σάββατο στις 10.30 η ώρα του μεγάλου τελικού των ανδρών και την μονομαχία Fedal: Φέντερερ εναντίον Ναδάλ.



κλεμμενα ονειρα 4 κυκλος 441 επεισοδιο

γιαννης ρωτας βικιπαίδεια

Όλοι οι «τρομοκράτες» που συμμετείχαν στην επίθεση «εξουδετερώθηκαν», είπε ο Κενυάτης πρόεδρος και σημείωσε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 14 πολιτών και περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τις δυνάμεις ασφαλείας.


γιαννης ρωτας βικιπαίδεια

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, άρχισε χθες μετά τις 15:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), με μια ισχυρή έκρηξη στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος και κατόπιν την πυροδότηση της βόμβας με την οποία είχε ζωστεί ένας καμικάζι στο φουαγιέ του ξενοδοχείοy Dusit, σύμφωνα με την αστυνομία.


Κένυα - Επίθεση στο Ναϊρόμπι: Νέες εκρήξεις στο μέρος που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές


Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ξέσπαγαν σποραδικά ανταλλαγές πυρών και ακούγονταν εκρήξεις, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης δεκάδων παγιδευμένων.


Το κτιριακό αυτό συγκρότημα στην πρωτεύουσα της Κένυας αποτελείται από το ξενοδοχείο DusitD2, εστιατόρια και κτήρια γραφείων. Την ώρα της επίθεσης πολλά από τα θύματα γευμάτιζαν στο εστιατόριο Secret Garden. Ανάμεσά τους είναι 11 Κενυάτες, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός, σύμφωνα με το προσωπικό του νεκροτομείου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ένας πολίτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε στην επίθεση. Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας είναι ανάμεσα στους τραυματίες.



λαζανια ιταλικη συνταγη
ελληνική μεσογειακή γαστρονομία

αναζωπύρωση στα αγγλικα

"Παράλληλα πρέπει να επιβάλουμε – είπε - και την ικανοποίηση της μοναδικής προϋπόθεσης για την έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος - της συνεννόησης των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου".


αναζωπύρωση στα αγγλικα

μιχαλης ροζος

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ σημείωσε ακόμη ότι "η συντηρητική δεξιά, αλλά και οι συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εντείνουν τα αδιέξοδα. Κάθε μέρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με μια απόδειξη αυτής της αλήθειας" και πως "Έχουμε χρέος να εργαστούμε για να πάμε μπροστά με όρους αλήθειας. Κατανόησης, επιτέλους, του ελληνικού προβλήματος. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Και πιστεύω βαθύτατα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".


Παρουσιάζοντας τις θέσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση ο κ. Παπανδρέου πρότεινε:
Ενίσχυση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στις περιφέρειες.


Μεταφορά αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων στην αυτοδιοίκηση στον τομέα της υγείας, των αστικών μεταφορών, του περιβάλλοντος.


Ενίσχυση θεσμών για την κοινωνική λογοδοσία και την δημόσια διαβούλευση στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και την ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης ώστε να έχουν ακόμη πιο σαφή δικαιώματα και υποχρεώσεις.


Οριστικό σπάσιμο του γόρδιου δεσμού της γραφειοκρατίας και των ατελέσφορων ελεγκτικών μηχανισμών.


Επανασχεδιασμό κάθε διαδικασίας ώστε να γίνεται γρήγορα, αποδοτικά και στο πλησιέστερο σημείο για το πολίτη και την επιχείρηση.


Αναβάθμιση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή και τον επανασχεδιασμό του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.


Ενεργοποίηση της ανεξάρτητης αρχής εποπτείας των ΟΤΑ ώστε να ελέγχονται οι ΟΤΑ από ανεξάρτητη αρχή και όχι από φίλα προσκείμενους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς ή από κρατικούς υπαλλήλους, τους λεγόμενους σήμερα Συντονιστές, φαλκιδεύοντας το Συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Ο. Τ.Α.



κονανος εκπομπες 2014

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ηταν στραβο το κλιμα το εφαγε και ο γαιδαρος σημασια

Συναγερμός με φωτιά στα Χανιά - Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Στο «πόδι» σηκώθηκε μια γειτονιά των Χανίων, τα ξημερώματα της Κυριακής (20/01).


ηταν στραβο το κλιμα το εφαγε και ο γαιδαρος σημασια

βιολογια γενικης παιδειας επαναληπτικες 2014

gymnasium oberalster app

Συναγερμός σήμανε στις 05:50 το πρωί στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο κατοικίας στα Χανιά.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Κατεσβέσθη #πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα, στην 4η πάροδο Γεωργιάδη στα Χανιά. Στο συμβάν επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. pic. twitter.com/wJkEnHtfpy

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) January 20, 2019

Στο σπίτι έμεναν τέσσερις ενοικιαστές εκ των οποίων δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 36-38 ετών, από τους οποίους η γυναίκα φέρει ελαφρά εγκαύματα ενώ ο άνδρας είχε σοβαρά προβλήματα με το αναπνευστικό εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς πρόκειται να ερευνηθούν από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Χανίων.

Πηγή: Neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ραντεβού όλων των Ελλήνων στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Προσοχή! Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν


προοδευτικη κινηση δασκαλων και νηπιαγωγων εκπαιδευτικο υλικο

ποα φυτο

Την τελευταία ώρα, ενισχύθηκαν με επίγεια και εναέρια μέσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην πόλη.


προοδευτικη κινηση δασκαλων και νηπιαγωγων εκπαιδευτικο υλικο

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».


Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».


Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».






ribs bbq orange juice

παραμυθι αλλιως νεο επεισοδιο

κατερίνα γερονικολού ετων
Πάσχα 2018: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα - Αναλυτικά όλο το εορταστικό ωράριο

Πάσχα 2018: Μέχρι ποια ώρα θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη, 3 Απριλίου, ανοιχτά τα καταστήματα - Όλο το εορταστικό ωράριο


παραμυθι αλλιως νεο επεισοδιο

ελληνικος τουρισμος 2016

Υπενθυμίζεται ότι το πασχαλινό ωράριο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, 29 Μαρτίου και θα ισχυσει έως και το Μ. Σάββατο, 7 Απριλίου με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Απριλίου.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Μ. Τρίτη 3 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
  • Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
  • Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου: από 9:00 έως 21:00
  • Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου: από 13:00 έως 19:00
  • Μ. Σάββατο 7 Απριλίου: από 9:00 έως 15:00

Για τη Θεσσαλονίκη το Πάσχα 2018 το εορταστικό ωράριο καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΘ, 29-30/3 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 31/3 θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα. Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από 10:00 – 21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο θα είναι 13:00 – 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 10:00-16:00.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9/4. Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), επισημαίνει ότι την Κυριακή των Βαΐων (1/4), μπορούν να λειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, με προτεινόμενο ωράριο από 11:00 – 18:00.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Φόβοι για απόβαση των Τούρκων στο Καστελλόριζο

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Το δόγμα του πρώτου χτυπήματος και το μυστικό πολεμικό συμβούλιο


μπαρτσελονα μαλαγα μπασκετ

Εξαιρετικά κύλησε η πρώτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων 2018 που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας, για τα ελληνικά χρώματα και κυρίως τη «γαλανόλευκη» κολύμβηση. Στη συλλογή μπήκαν πέντε μετάλλια, με ένα εξ αυτών να είναι χρυσό. Το δεύτερο της ημέρας μετά από αυτό που πήρε στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη.


μπαρτσελονα μαλαγα μπασκετ

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν αυτός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφού τερμάτισε πολύ εύκολα πρώτος στα 200μ. μικτή ατομική των ανδρών. Ο χρόνος του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 1:59.40 και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Από εκεί και πέρα, η ομάδα 4x100μ. στο ελεύθερο ανδρών πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο και η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα πήραν χάλκινα μετάλλια.



αλμπινολεφε μαντοβα
σηματα τροχαιας κυπρος

μαργαριτα ξενοδοχειο παργα

Σε κάποια στιγμή της ζωής του, ο Λορέντζο Τζεντίλε, έψαξε καταφύγιο εκτός της Τεργέστης, όπου ζει για να ξεπεράσει μια προσωπική δυσκολία και η μοίρα τον έφερε στη Νάξο.


μαργαριτα ξενοδοχειο παργα

παιδικα παιχνιδια για κοριτσια

χαρις αλεξιου ο φανταρος

«Έφτασα στην Ελλάδα άγνωστος μεταξύ αγνώστων, χωρίς να ξέρω μία λέξη ελληνικά αλλά και μία λέξη αγγλικά. Από το πουθενά, με μάζεψε μία οικογένεια, μου πρόσφερε δουλειά και μέρος να μείνω. Τότε αγάπησα τον Έλληνα και σταδιακά αγάπησα την Ελλάδα» είπε ο Λορένζο, που αποκάλυψε πως σκέφτηκε ότι «Οι Έλληνες φίλοι μου χρειάζονται βοήθεια».


Ο παθιασμένος με την Τεργέστη και περήφανος για τον τόπο του Λορέντζο έφτιαξε ένα γκρουπ στο Facebook ενημερώνοντας κυρίως τους φίλους του στην Τεργέστη, ότι σκοπεύει να βοηθήσει τους Έλληνες. Το όνομα του γκρουπ «Mr Gentile and friends».


Χάρη στον μεγάλο του κύκλο αλλά και τη δημοφιλία της Ελλάδας στη γείτονα χώρα, η σελίδα απέκτησε εκατοντάδες μέλη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το marathonpress.gr.


Το «Mr Gentile and friends» είχε πλέον ξεκάθαρο σκοπό… Εκμεταλλευόμενος την περίσταση, ο Λορέντζο όρισε κάποια σημεία στην Τεργέστη ως σημεία συγκέντρωσης ειδών και σύντομα αναγκάστηκε να κάνει το ίδιο και στο Φρίουλι, όπου το ενδιαφέρον ήταν ακόμη εντονότερο.



σκονη τριβολι

προσφορα σαμπουαν μπυρας
24 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα | Ειδήσεις: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018, σήμερα και η Εκκλησία μας, σύμφωνα με το Μέγα Συναξαριστή, τιμά τα Προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.


σκονη τριβολι

Γιορτάζουν επίσης οι:




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


1. Άγιος Αρτέμων Ιερομάρτυρας, πρεσβύτερος Λαοδικείας
2. Άγιος Παρθένιος ο Γ’ (ή Παρθενάκης) Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
3. Όσιος Αρτέμων επίσκοπος Σελευκείας της Πισιδίας
4. Όσιος Ζαχαρίας
5. Άγιοι Οκτώ Μάρτυρες οι εν Καισαρεία της Παλαιστίνης
6. Όσιος Μαρτίνος ο Θηβαίος
7. Άγιοι Ρωμύλος και Σεκούνδος οι αυτάδελφοι Μάρτυρες
8. Όσιος Αβραάμ ο εν τω όρει Λάτρω ασκήσας
9. Όσιος Ζαχαρίας ο εν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσας
10. Άγιοι Πέτρος και Στέφανος οι Μάρτυρες
11. Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Όρους του Συννέφου εν Τβερ της Ρωσίας
12. Ανάμνηση Θαύματος εν τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου
13. Όσιος Στέφανος ο Ξυλινίτης

eyaggelismos

Ἀπολυτίκιον Προεόρτιον. Ἦχος δ’.

Σήμερον τῆς παγκοσμίου χαρᾶς τὰ προοίμια, μετὰ χαρμοσύνης προεορτάσωμεν· ἰδοὺ γὰρ Γαβριὴλ παραγίνεται, τῇ Παρθένῳ κομίζων τὰ εὐαγγέλια, καὶ φόβῳ ἅμα καὶ θαύματι· χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Κοντάκιον Προεόρτιον. Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.

Ἐπελεύσει Πνεύματος τοῦ Παναγίου, τοῦ Πατρὸς τὸν σύνθρονον, καὶ ὁμοούσιον φωνῇ, τοῦ Ἀρχαγγέλου συνέλαβες, Θεοκυῆτορ, Ἀδὰμ ἡ ἀνάκλησις.

Μεγαλυνάριον.

Ἤγγικεν ἡ λύτρωσις τῶν βροτῶν· Γαβριὴλ γὰρ σπεύδει, χαρμοσύνως πρὸς Ναζαρέτ, βοῆσαι τὸ χαῖρε, τῇ Κεχαριτωμένῃ· τὸν Λόγον γὰρ συλλήψῃ, Πατρὶ τὸν σύνθρονον.

Πηγή πληροφοριών: Μέγας Συναξαριστής



επανιελ μπρετον με ουρα

βιβλιοθηκη γενικου νοσοκομειου λευκωσιας

κατσικακια φωτογραφιες
πως να ανεβεις στο λυκαβητο

Οι θεωρίες για το πώς θα καταστραφεί ο κόσμος, όπως τον γνωρίζουμε τώρα, είναι πολλές και κυρίως μιλούσαν είτε για πυρηνικό πόλεμο, είτε για καταστροφική σύγκρουση μετεωριτών ή για μια αργή «βύθιση» στο σκοτάδι.


βιβλιοθηκη γενικου νοσοκομειου λευκωσιας

Όμως, η νέα μελέτη των ειδικών στο Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Physical Review D, κατέληξε στο ότι το μόνο που θα… χρειαστεί για να έρθει το τέλος του κόσμου είναι η αποσταθεροποίηση του σωματιδίου που πιστεύεται ότι αποτελεί τη βάση της μάζας, κι αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο μποζόνιο του Χιγκς.


Όταν συμβεί αυτή η αποσταθεροποίηση, ο κόσμος θα εκραγεί, δημιουργώντας μια τεράστια ενεργειακή «φούσκα» που θα καταστρέψει τα πάντα στο σύμπαν, όχι μόνο στη Γη.


Το τέλος του κόσμου προσδιορίζεται σε περίπου 11 τρισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της επιστημονικής ομάδας, η οποία πάντως αναφέρει στη μελέτη της πως η… αρχή του τέλους ίσως έχει ήδη ξεκινήσει. Στην πραγματικότητα δεν θα μάθουμε ποτέ πότε πλησιάζει το τέλος, εκτός κι αν κάποιος καταφέρει να εντοπίσει το… άπιαστο «σωματίδιο του Θεού».


Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες οργανισμοί πάνω στη Γη


Πάντως μέχρι το τέλος του κόσμου, είναι πιθανό να συμβούν άλλα καταστροφικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα να καεί ο Ήλιος.


ασουαν φραγμα

ινδιανικα οργανα μουσικης

Πυκνός καπνός στην περιοχή Κορακονήσι ανάγκασε δεκάδες πολίτες να τηλεφωνήσουν στην πυροσβεστική υπηρεσία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις, οι οποίες κατευθύνθηκα στην περιοχή, σύμφωνα με το imerazante.gr.


ασουαν φραγμα

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που πνέουν στο Νότιο Ιόνιο, οδηγούν με πολύ γρήγορο ρυθμό την φωτιά προς το χωριό Αγαλάς.


agalas fotia 2


agalas


Αυτή τη στιγμή πάνω από 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, υδροφόρες, εθελοντές και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν να κρατήσουν τις πυρκαγιές μακριά από τα χωριά.agalas fotia


agalas fotia1


Σημειώνεται πως το νησί ήταν σε ολονύχτιο συναγερμό με μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Καταστάρι, ωστόσο το νέο πύρινο μέτωπο εμφανίζεται στα ορεινά της Ζακύνθου, με το imerazante.gr να κάνει λόγο για εμπρηστικές επιθέσεις.



τουρτες γενεθλιων ραμπιτ

και το ηθελε πολυ νεβμα lyrics

ζυγαριες τροφιμων σκρουτζ
μπαρμπα

Τα διεθνή ΜΜΕ παραθέτουν χάρτες και μεταδίδουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφέροντας ότι ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.


και το ηθελε πολυ νεβμα lyrics

Μάλιστα, σημειώνουν πως η συντριβή του αεροσκάφους έρχεται λίγες ημέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου.


Express


express


Ελληνικό μαχητικό κατέπεσε έπειτα από αερομαχία με τουρκικό αεροσκάφος λίγες μέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου, γράφει η βρετανική εφημερίδα Express.


Washington Post


washington post


Ελληνικό μαχητικό συνετρίβη μετά από περιπολία, αναφέρει η αμερικανική Washington Post.


Independent


independent


Ελληνικό μαχητικό συντρίβη στο Αιγαίο, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία, γράφει ο βρετανικός Independent.


Ouest-france


ouest


Το γαλλικό δίκτυο υποστηρίζει ότι το Mirage κατέπεσε βόρεια της Σκύρου ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.


Daily Mail


DAILY MAIL


Ελληνικό μαχητικό συνετρίβη στο Αιγαίο δύο ημέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου, αναφέρει η βρετανική Daily Mail.


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ερρίκος β

Στις 10.00 το πρωί ξεκίνησε το πολιτικό μνημόσυνο για τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων επί 58 χρόνια.


ερρίκος β

διαβρωση τραχηλου μητρασ

Η συνεδρίαση διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από ένα σύντομο άνοιγμα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, τον λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ και γιος του εκλιπόντος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι υπόλοιποιο πολιτικοί αρχηγοί


TSIPRA KYRIAKOS.


(EUIROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Στην ειδική συνεδρίαση, που γίνεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, είναι παρόντες η πολιτική ηγεσία του τόπου, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης ενώ από τα θεωρεία παρακολουθούν την εκδήλωση οι συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού.


SYGGENEIS


(EUIROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


SYGGENEIS 2


(EUIROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


SYGGENEIS 3


(EUIROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Ο "αποχαιρετισμός" του Νίκου Βούτση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη


«Η Βουλή των Ελλήνων, με τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, τιμά τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αποχαιρετά έναν από τους μεγάλους πολιτικούς της μεταπολεμικής, αλλά και της μεταπολιτευτικής περιόδου της πολιτικής μας ζωής». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.


«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές αυτών των κρίσιμων περιόδων. Πρωτοεξελέγη το 1946, υπήρξε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας επί 6 δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Παροιμιώδης και κοινά αναγνωρισμένος, είναι τόσο ο ήρεμος χαρακτήρας εν μέσω ακόμα και σκληρών αντιπαραθέσεων, όσο και ο σεβασμός στην κοινοβουλευτική διαδικασία και βέβαια η ρητορική του δεινότητα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή, όχι μόνο με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρους αλλά και με το απαράμιλλο πάθος που τον χαρακτήριζε. Βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα πριν τη δικτατορία, στο χώρο του Κέντρου, με ευθύνες που επιμερίζουν αντίπαλοι και φίλοι αλλά και ο ίδιος αναγνώρισε στο πλαίσιο αρνητικών φαινομένων της πολιτικής ζωής που λειτούργησαν ως θερμοκήπιο για την επτάχρονη δικτατορία, της οποίας υπήρξε ενεργητικά, κατά κοινή ομολογία, αντίπαλος».


«Ως πρωθυπουργός, παρά το σύντομο της θητείας του έδωσε το δικό του ξεχωριστό πολιτικό αφήγημα στη διακυβέρνηση του τόπου, προκαλώντας ισχυρές αντιπαλότητες στο κοινωνικό πεδίο και την πολιτική ζωή αλλά αφήνοντας και παρακαταθήκες που μέχρι σήμερα λειτουργούν ως στοιχεία ταυτότητας για την πολιτική παράταξη την οποία υπηρέτησε και ως πρόεδρος μετά την μεταπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναφερόμενος στη σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την αριστερά, είπε ότι «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού του πολιτικού και ιδεολογικού αντιπάλου, μέσα σε δύσκολους καιρούς που το επίπεδο των σχέσεων, δεν θεωρούνταν και δεν καλλιεργούνταν ως αυτονόητο».


«Φυσικά τα έργα και οι ημέρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία των ιστορικών αλλά και των πολιτικών αναλυτών του παρόντος και του μέλλοντος» είπε ο Νίκος Βούτσης και έκλεισε με αναφορά στον οικογενειάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «που άφησε πίσω του μια τόσο μεγάλη και τόσο δεμένη οικογένεια».


«Ο πολιτικός κόσμος και η Βουλή τιμούν τη μνήμη του ανδρός και εξέφρασαν και εκφράζουν την εκτίμηση του προς την οικογένεια του» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.



Τσίπρας: Θα τον θυμόμαστε ως έναν τολμηρό πολιτικό


Στην πολιτική του σφραγίδα που άφησε πίσω του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ειδική συνεδρίαση της βουλής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.


«Θα τον θυμόμαστε ως έναν αταλάντευτο υπερασπιστή της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Θα τον θυμόμαστε ως έναν τολμηρό πολιτικό που δεν δίστασε να αναλάβει πολλά πολιτικά ρίσκα στον πολιτικό του βίο, ως ένα εξαιρετικό κοινοβουλευτικό άντρα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.


TSIRPAS


(EUIROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι για την παράταξη της Αριστεράς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένα σοβαρός και υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος και πως έκανε αντιπαράθεση με «πολιτικότερους όρους».


«Οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι το ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας προϋπέθετε την οριστική υπέρβαση των όποιων διχαστικών προκαταλήψεων και αναγνωρίζουμε ότι δέσμιος τέτοιων προκαταλήψεων δεν υπήρξε ποτέ στον πολιτικό του βίο», συνέχισε.


Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε για τον εκλιπόντα ότι αναγνωρίστηκε ως άνθρωπος απαλλαγμένος από εμφυλιακές φοβίες και προκαταλήψεις, ήταν ανοιχτός στον διάλογο και ανοιχτόμυαλος.



λαμαρινα φυλλο τιμη

οπλοπωλειο πατρα

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Λευκίμης

«Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνει το γεγονός ότι μαίνεται σε πευκοδάσος, σε περιοχή που δεν υπάρχει πρόσβαση με δρόμους, ενώ ταυτόχρονα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο το πύρινο μέτωπο δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή».


οπλοπωλειο πατρα

νοσηλευτικη διεργασια σακχαρωδη διαβητη

πωλουνται επιχειρησεις αρτα

Τα παραπάνω δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) μεταξύ Λευκίμης και Προβατώνα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σημειώνει πως τόσο η περιφερειακή ενότητα Έβρου, όσο και ο στρατός, συνδράμουν στην επιχείρηση με προωθητή γαιών και μπουλντόζες για τη διάνοιξη δρόμων και την προσέγγιση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της φωτιάς, δεδομένης και της αδυναμίας συνδρομής εναέριων μέσων.

Τέλος ο κ. Πέτροβιτς αναφέρεται και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Ελπίζουμε στη βοήθεια της βροχής η οποία μετακινείται προς τα βόρεια, ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζουν οι κεραυνοί που σκίζουν τον ουρανό από ανατολικά για την ακραία περίπτωση εκδήλωσης και νέας εστίας».


σταθης καππος αεκ

Την ανακάλυψη έκαναν ντόπιοι ψαράδες που αρχικά σκόνταψαν πάνω σε ένα… κομμένο χέρι, το οποίο προεξείχε από την επιφάνεια του χιονιού. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, η οποία ερευνώντας την περιοχή ανακάλυψε και μία σακούλα στην οποία υπήρχαν δεκάδες κομμένα άκρα. Κάποια βρίσκονταν σε στάδιο αποσύνθεσης, ενώ σε άλλα έλειπαν τα δάχτυλα.


σταθης καππος αεκ

παναγιωτης ηλιαδης οδοντιατρος λεμεσος

πιστολια για πωληση

Φωτογραφίες του φρικιαστικού ευρήματος έκαναν ήδη τον γύρο του Instagram, προκαλώντας αντιδράσεις και συζητήσεις για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση.


Οι θεωρίες περί τελετουργικών δολοφονιών, κανιβαλισμού, κατά συρροή δολοφόνων ή και κυκλωμάτων εμπορίας οργάνων «οργίασαν». Όμως, σύμφωνα με το Russia Today, οι Αρχές «απογοήτευσαν» τους λάτρεις των συνωμοσιών αφού σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις «τα ευρήματα δεν σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια τέτοιου είδους».


Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φαίνονται πεπεισμένο πως τα ανθρώπινα μέλη τα «ξεφορτώθηκαν», κατά παράβαση του νόμου, ιδρύματα παροχής ιατρικών ή ιατροδικαστικών υπηρεσιών.


Η δήλωση της αστυνομίας, σύμφωνα με το Russia Today, φαίνεται πως έχει ενισχύσει τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί σε αρκετά μέσα, πως τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε σορούς ατόμων, των οποίων η ταυτότητα δεν ήταν γνωστή. Κι αυτό διότι συχνά μια ακολουθούμενη τακτική εργαζομένων σε νεκροτομία είναι να κόβουν το ένα χέρι από πτώμα αγνώστου ταυτότητας και να το στέλνουν στα εργαστήρια για να γίνει ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Βέβαια, τα άκρα μετά από την όλη διαδικασία θα έπρεπε είτε να έχουν αποτεφρωθεί είτε να έχουν σταλεί σε κάποιο νεκροταφείο. Προφανώς κάποιος ή κάποιοι, επέλεξαν πιο… συνοπτικές διαδικασίες.


ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί σκληρή εικόνα:


5aa1a30bfc7e932a108b45a7
Πηγή: Russia Today / blag_dtp / Instagram


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ιταλικά θεσσαλονίκη

αγροεφοδια ασπροπυργος
Θεσσαλονίκη: Μήνυση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την διακοπή υδροδότησης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης - Τι λένε οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ για τη βλάβη στον αγωγό


ιταλικά θεσσαλονίκη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), μετά τις επιπτώσεις της ολικής θραύσης στον κεντρικό αγωγό της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ο οποίος μεταφέρει νερό από την Αραβησό.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το ΕΕΘ ζητά επίσης από την ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 10%, προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της βλάβης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, «πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Κρεστενίτη, με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».

Η διοικητική επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε επίσης να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε ξαφνικά.

Οι εργαζόμενοι για τη βλάβη στον αγωγό νερού

Τη διαβεβαίωση ότι από τεχνικής άποψης έγινε ό, τι ήταν δυνατόν για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η μεγάλη βλάβη στον αγωγό νερού της Αραβησού, δίνουν, με σημερινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), μέσω του σωματείου τους.

Mετά τη διοίκηση, ζητούν με τη σειρά τους συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία τους λόγω της διακοπής της υδροδότησης, επισημαίνοντας ότι ως κάτοικοι της πόλης και οι ίδιοι, έζησαν «τη λειψυδρία στο πετσί τους».

Υποστηρίζουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση «πολύ εύκολα κάλυψε το 2013 τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΑΘ για να πουληθεί, ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη».

Υπενθυμίζουν ότι η κατασκευή της δεύτερης φάσης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα (σ. σ. που εξασφαλίζει εναλλακτική παροχή νερού) δεν προχώρησε το 2014, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υποστηρίζουν ότι «η ΕΥΑΘ απαξιώθηκε σε προσωπικό και εργολαβοποιήθηκε ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους αγοραστές». Ζητούν τα αυξημένα κέρδη της ΕΥΑΘ στη χρήση 2017 να μη διανεμηθούν στους μετόχους, αλλά να διατεθούν για την αναβάθμιση των πηγών της Αραβησού και του αγωγού μεταφοράς, ώστε να κερδίσει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Διεκδικούν να γίνει άμεσα νέα συμπληρωματική προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού σε ειδικότητες που λείπουν και επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημά τους να μην πωληθεί το 24% της εταιρείας.



otto κηφισια

αφιξεις αεροσκαφων ελευθεριος βενιζελος

Ο Μίλερ, επιβεβαίωσε το όνομα του δράστη της αιματηρής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άτομα και το ότι εισήλθε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Μάιο του 2010. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Σαΐποφ είχε εμπνευστεί από την δράση των μαχητών του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους και εξτρεμίστηκε όσο βρισκόταν στο έδαφος των ΗΠΑ, ενώ φαίνεται ότι είχε λάβει «πράσινη κάρτα», μέσω... κλήρωσης.


αφιξεις αεροσκαφων ελευθεριος βενιζελος

Ο ύποπτος νοίκιασε το φορτηγάκι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μία ώρα πριν από την επίθεση. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πολλά μαχαίρια, ενώ τα σημειώματα που βρήκαν οι Αρχές ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα. Σε αυτά αναγραφόταν το μήνυμα: «το ισλαμικό κράτος θα αντέξει για πάντα».


2017 11 01T101922Z 1615597424 RC114083CD00 RTRMADP 3 NEW YORK SHOOTING SUSPECT UGC copy


TAWHID KABIR XISAN via REUTERS


Με το φορτηγάκι του, παρέσυρε όσους πεζούς και ποδηλάτες μπόρεσε και έπειτα έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα, πριν κατέβει από το όχημα και ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σύμφωνα με μαρτυρίες.



Video appears to show suspect in NYC truck attack running outside of his vehicle and then being taken into custody https://t.co/wZ8VKHpCUv pic.twitter.com/VFARuIBoTs

— CNN International (@cnni) 31 Οκτωβρίου 2017


αντοχη υλικων εφελκυσμος
ονειρο βασιλικος

σακιδιο πλατης για θαλασσα

λεκανη κατω σιφωνι τιμή

Στόχος της επίσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η προσέλκυση και η συμμετοχή σημαντικών αμερικανικών εταιρειών ως εκθετών, καθώς και προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης μεγάλοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό τομέα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις κινητροδότησης, οι οποίες νομοθετήθηκαν από το υπουργείο.


σακιδιο πλατης για θαλασσα

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται πλήθος επαφών με εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας (τομείς στους οποίους θα εστιάσει η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ), καθώς και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο-παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων.


Στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στις ΗΠΑ, είχε αναφερθεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, νωρίτερα την Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την αμερικανική πλατφόρμα BBG Direct.


Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψη αυτή και είχε ενημερώσει ότι ο Νίκος Παππάς θα συνοδεύεται σε αυτό του το ταξίδι από τον Τζόναθαν Κόεν, τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις.


«Ο Τζόναθαν Κόεν και ο Νίκος Παππάς θα ξεκινήσουν από την πατρίδα μου την Καλιφόρνια και θα επισκεφθούν το Χόλυγουντ και την Σίλικον Βάλεϊ για να δουν τις εταιρείες που αποτελούν το "κλειδί" στην ψηφιακή οικονομία στις ΗΠΑ, να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται εδώ στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και να παροτρύνουν τις αμερικάνικες εταιρείες που ασχολούνται με την ψηφιακή οικονομία να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα επισκεφθεί τη Βοστόνη και το MIT. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι αυτές τις επισκέψεις καθώς κατά την άποψή μου, μια από τις πραγματικά ανείπωτες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας είναι η επιτυχία του τομέα των "start-up" επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής οικονομικής ιστορίας. Η επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά θα ολοκληρωθεί στην Ουάσινγκτον, σχεδόν έναν χρόνο από την επίσκεψή του στην αρχή της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, που «έθεσε τις βάσεις» για όσα έχουμε πετύχει τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο κ. Πάιατ.



περιμένοντας τον γκοντό περίληψη

πηγες νερου στην κυπρο

«Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι» είπε η κυρία Δέσποινα ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.


πηγες νερου στην κυπρο

επιθεωρηση εργασιας εδεσσα

Η ηλικιωμένη γυναίκα καταθέτοντας με δύναμη ψυχής περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν τρεις άνδρες, την χτυπούσαν και την απειλούσαν να τους πει πού έχει τις οικονομίες της. Και όσο εκείνη δεν τους έλεγε, τόσο απειλούσαν, ώσπου πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την καίνε.


«Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» είπε ενώπιον του δικαστηρίου η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. Την ώρα που φεύγανε, της είπαν: «Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».


Η κυρία Δέσποινα δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους ληστές, ωστόσο, όπως είπε με βεβαιότητα στο δικαστήριο ήταν αλλοδαποί. Η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι όμως, αρνούνται την κατηγορία. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.



οαεδ ταμειο ανεργιασ ξενοδοχουπαλληλοι 2014

ορεκτικα εστιατοριων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τρεις κατηγορούμενοι άνδρες για την υπόθεση είναι οι: Άραμ Κουρντ, 33 ετών από το Λέστερ, Χαουκάρ Χασάν, 32 από το Κόβεντρι και Αρκάν Αλί, 37 ετών από το Όλνταμ.


ορεκτικα εστιατοριων

φυσιγγια για λαγο με δικανο

Οι τρεις τους θα παραμείνουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στο δικαστήριο. Δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν και εξακολουθούν να ανακρίνονται, ανέφερε η αστυνομία.


Μια 46χρονη μητέρα και τα δύο από τα παιδιά της, ηλικιών 17 και 18 ετών σκοτώθηκαν από την έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά και κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο. Η οικογένεια διέμενε σε ένα διαμέρισμα κάτω από το παντοπωλείο.


Η κοπέλα του 18χρονου και ένας 22χρονος, που εργαζόταν ως βοηθός στο παντοπωλείο, έχασαν επίσης τη ζωή τους.


Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.




σταβεντο πριν σε γνωρισω download

ραβανι με κρεμα γαλακτος

θετικεσ επιπτωσεισ τεχνολογιασ στο περιβαλλον

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι πλέον κλείνει ένας ολόκληρος κύκλος εθνικιστικών εξάρσεων, που είναι και το πρωταρχικό πολιτικό κέρδος από αυτή τη συμφωνία.


ραβανι με κρεμα γαλακτος

«Το κεφάλαιο της έξαρσης των εθνικισμών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού αιώνα κλείνει οριστικά με τη συμφωνία αυτή, η οποία καθορίζει πια με συγκεκριμένους όρους το modus vivendi μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.


Διαλύεται κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ


Απαντώντας σε ερώτηση για φόβους περί αλυτρωτισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μία «τεράστια φοβικότητα», που καλλιεργείται, κατά κύριο λόγο, από κύκλους της ελληνικής δεξιάς και αφού τη χαρακτήρισε «πλήρη ανοησία» παρατήρησε: «Με τη συμφωνία αυτή, το γειτονικό μας κράτος αποδέχεται ότι πρέπει να απαλειφθεί κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα και αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται για πρώτη φορά. Ο αλυτρωτισμός προϋποθέτει αλύτρωτους πληθυσμούς. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται στη συμφωνία ότι δεν υπάρχουν αλύτρωτοι πληθυσμοί, διαλύεται και κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού από το γειτονικό κράτος».





ενισχυτικα γευσης και αρωματος

συνδεση κουδουνιου

plural form of resume

Το Ο. Π.Ε. Κ.Α. είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.


συνδεση κουδουνιου

Ωφελούμενοι


Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.


Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται:


α) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και


β) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.


Δικαιούχος: το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλλει αίτηση για λογαριασμό του νοικοκυριού, η οποία έχει εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο του Ο. Π.Ε. Κ.Α.


Ανήλικα μέλη: τα μέλη του νοικοκυριού έως 18 ετών.


Μονογονεϊκή οικογένεια: ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα), ασκεί κατ’αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.


Για τις ανάγκες του προγράμματος, το νοικοκυριό θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή τον γονέα και το ένα ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.


Απροστάτευτα τέκνα: τα ανήλικα μέλη του νοικοκυριού που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς ή που κανείς γονέας δεν μπορεί να ασκήσει τη γονική τους μέριμνα, λόγω ασθενείας, αναπηρίας, κράτησης ή στρατιωτικής θητείας και που η επιμέλεια τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε μέλος του νοικοκυριού.


Συνολικό εισόδημα: το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα από κάθε πηγή προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση που εισπράχθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού, κατά το τελευταίο φορολογικό έτος. Στο συνολικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.


Το ποσό του επιδόματος στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 4, ορίζεται ως ακολούθως:



  • Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα

  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα



Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Η διάρκεια της χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής. Με την πάροδο δώδεκα μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, ο δικαιούχος δύναται να επανυποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.


Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις υπαγωγής του άρθρου 11 της παρούσης και πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:


Εισοδηματικά κριτήρια


Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.


Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 24.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού ενώ και οι καταθέσεις αν υπάρχουν δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα παρακάτω όρια.


Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση μέσω ηλεκτρονικών δηλώσεων που θα προκύπτουν με συμψηφισμό των στοιχείων ΤΑΧΙSnet.



ομελετα εγκυμοσυνη

υπουργειο ναυτιλιας προσληψεις 2017

Σαν σήμερα το 1824 αρχίζει ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων

Οι αιματηρές συγκρούσεις στρατιωτικών και πολιτικών (Α' Εμφύλιος) και Πελοποννησίων από τη μία πλευρά και Στερεοελλαδιτών και Νησιωτών από την άλλη (Β' Εμφύλιος), συνθέτουν το προφίλ της εμφύλιας διαμάχης κατά τη διάρκεια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Λάφυρο, η εξουσία και ο «λουφές», όπως έλεγε ο Φωτάκος.


υπουργειο ναυτιλιας προσληψεις 2017

αραβες της ισπανιας

κάγκελα λόγχες

Οι διαμάχες πολιτικών και στρατιωτικών, που υπέβοσκαν από το πρώτο έτος της Επανάστασης οξύνθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (18 Απριλίου 1823). Η πολιτική κρίση εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο το πρώτο εξάμηνο του 1824.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις ήσαν από τη μία πλευρά οι σημαντικότεροι στρατιωτικοί της Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Κολοκοτρώνη («Αντικυβερνητικοί») και από την άλλη οι σημαντικότεροι πολιτικοί της Πελοποννήσου και οι νησιώτες («Κυβερνητικοί»). Το ρουμελιώτικο στοιχείο, που δεν είχε ενεργό ανάμιξη στη φάση αυτή, εκπροσώπησε ο ηπειρώτης Ιωάννης Κωλέττης. Το θέατρο των επιχειρήσεων υπήρξε η Πελοπόννησος.

Αφορμή στάθηκε η καθαίρεση του υπουργού Δημητρίου Περούκα από τον νέο πρόεδρο του Βουλευτικού (Βουλή) Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, με την κατηγορία της υπέρβασης καθήκοντος. Οι στρατιωτικοί, υπερασπιζόμενοι το Εκτελεστικό (κυβέρνηση), διαλύουν το Βουλευτικό, με την κατηγορία ότι δεν είχε ενεργήσει νόμιμα στην περίπτωση Περούκα.

Στα τέλη Νοεμβρίου 1823 το Βουλευτικό καταφεύγει στο Κρανίδι για να βρίσκεται πιο κοντά στα ναυτικά νησιά που το υποστήριζαν. Από εκεί κηρύσσει παράνομο το Εκτελεστικό και κηρύσσει νέο, με επικεφαλής τον υδραίο μεγαλοκαραβοκύρη Γεώργιο Κουντουριώτη και μέλη τους Παναγιώτη Μπόταση, Ιωάννη Κωλέττη, Νικόλαο Λόντο και Ανδρέα Ζαΐμη. Έτσι, δημιουργούνται δύο πόλοι εξουσίας, ο ένας με έδρα το Κρανίδι («Κυβερνητικοί») και ο άλλος με έδρα την Τριπολιτσά («Αντικυβερνητικοί»). Η μία κυβέρνηση κατηγορούσε την άλλη ως παράνομη, ενώ και οι δύο προκήρυξαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Βουλευτικού.

Οι «Αντικυβερνητικοί» κατηγορούσαν τους «Κυβερνητικούς» ότι θέλουν να παραδώσουν την Ελλάδα στους Άγγλους, ενώ οι «Κυβερνητικοί» εξέφραζαν τους φόβους για τις δικτατορικές τάσεις των στρατιωτικών, που αποτελούσαν τη ραχοκοκκαλιά των «Αντικυβερνητικών». Η πλάστιγγα έγειρε εύκολα υπέρ των «Κυβερνητικών», που είχαν τη δύναμη και τον πλούτο. Συσπείρωναν τους νησιώτες εφοπλιστές και κεφαλαιούχους, τους περισσότερους ρουμελιώτες οπλαρχηγούς, το μεγαλύτερο μέρος των πελοποννησίων γαιοκτημόνων, τους Έλληνες του εξωτερικού και τους περισσότερους φιλέλληνες. Ο Κολοκοτρώνης μπορεί να ήταν η ψυχή των «Αντικυβερνητικών», αλλά οι δυνάμεις που τον υποστήριζαν ήταν περιορισμένες.

Όπλο στα χέρια της κυβέρνησης του Κρανιδίου ήταν και το πρώτο δάνειο της ανεξαρτησίας, που συνήφθη για τις πολεμικές ανάγκες της χώρας, αλλά κατασπαταλήθηκε στην εμφύλια διαμάχη. Μάταια η παράταξη Κολοκοτρώνη προσπάθησε να το μπλοκάρει, επειδή γνώριζε ποια θα ήταν η τύχη του. Το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου δόθηκαν σκληρές μάχες στις περιοχές της Αρκαδίας και της Αργολίδας, με εύκολη επικράτηση των Κυβερνητικών. Οι ψύχραιμες φωνές για συμβιβασμό επικράτησαν και ο Κολοκοτρώνης, βλέποντας την αδυναμία του, αναγκάστηκε να συρθεί σε συνδιαλλαγή με τον Κουντουριώτη και μετά από κοπιαστικές συζητήσεις επιτεύχθηκε συμφωνία για τερματισμό των εχθροπραξιών στις 22 Μαΐου 1824. Ο Κολοκοτρώνης αναγνώρισε την κυβέρνηση Κουντουριώτη, η οποία στις αρχές Ιουλίου χορήγησε αμνηστία στους αντιπάλους της.

Πηγή: sansimera.gr


Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

δημοτικο γηπεδο σπατων

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 Developers Conference, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τον κολοσσό να μην αποθηκεύει τις σελίδες και ιστοσελίδες που επισκέφτηκαν.


δημοτικο γηπεδο σπατων

τσικνοπεμπτη δωρεαν

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα αποκτήσει σύντομα και χώρο διαδικτυακών γνωριμιών.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή η λειτουργία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων αλλά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του Facebook.




φεύγει από τη μουρμούρα

κοινωνικος τουρισμος 2016 αιτηση ικα

Στις δηλώσεις του, ο Hami Aksoy υπενθυμίζει ότι έχει πολλάκις καταδικάσει την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους αξιωματικούς αλλά και την απελευθέρωση αυτών.


κοινωνικος τουρισμος 2016 αιτηση ικα

ντουνιασ κωνσταντινοσ

«Αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις» είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες».


Ο ίδιος ισχυρίζεται δε ότι η Ελλάδα «απελευθερώνει προδότες»: «Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της… Θα επιμείνουμε για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».




fox orlando weather forecast

εμπιστοσυνη λογια

δείτε τί ξεβράστηκε σε ακτή της ρωσίας photos
Θρασύτατοι ληστές «άδειασαν» περίπτερο δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο

Αδίστακτοι δράστες παραβίασαν περίπτερο δίπλα ακριβώς από το Αστυνομικό Μέγαρο Ευρυτανίας, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.


εμπιστοσυνη λογια

λεωφορειο για αεροδρομιο απο ελληνικο

Αυτό που τους ενδιέφερε από το περίπτερο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη ήταν τα τσιγάρα, αξίας περίπου 30.000€.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι δράστες αφαίρεσαν και όλο εμπόρευμα, όπως και τα χρήματα του ταμείου 1000€.

Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδε σπασμένη την πόρτα και αντίκρισε, εντελώς άδειο το περίπτερο, το πρωί του Σαββάτου.

periptero4

Το παράδοξο είναι ότι στη γειτονιά λειτουργούν αρτοποιείο αλλά και καφετέριες, που άνοιξαν στις 5.00 το πρωί, χωρίς να πάρουν είδηση το συμβάν. Έρευνα διεξάγει το ΑΤ Καρπενησίου.


palmos analysis δημοσκοπηση

Πρόκειται για χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς κι άλλους πιστωτές και οι οδηγίες αυτές αφορούν τα κριτήρια αξιολόγησης των οφειλετών και διευθέτησης των οφειλών τους.


palmos analysis δημοσκοπηση

diy κρεβατι με παλετες

φωτογένεια στα αγγλικα

Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία, ένας οφειλέτης για να υπαχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης πρέπει να κρίνεται βιώσιμος. Οι όροι που πρέπει να πληροί σωρευτικά είναι:


-Να έχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.


- Ο λόγος του συνόλου των προς ρύθμιση οφειλών κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2016, μετά την αφαίρεση του συνόλου των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, ποσοστού 95% των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα και ποσοστού 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ.


Όταν η συνολική αξία της περιουσίας του οφειλέτη είναι τουλάχιστον 25 φορές μεγαλύτερη από τη συνολική οφειλή προς ρύθμιση, το Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν προτάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών ή να ψηφίζουν υπέρ τους.


Για τη ρύθμιση των χρεών οι ιδιώτες πιστωτές αφαιρούν το σύνολο των τόκων υπερημερίας, το Δημόσιο διαγράφει το 95% των απαιτήσεων από πρόστιμα της Εφορίας και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης το 85% των απαιτήσεων από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.


Οι δόσεις της ρύθμισης μπορούν να φτάσουν τις 120 σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, το ελάχιστο ποσό να είναι τα 50 ευρώ. Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων στην περίπτωση των λοιπών ιδιωτών πιστωτών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις 24 κι εφόσον τα χρέη προέρχονται από συμβάσεις παροχής εργασίας να μην είναι περισσότερες από έξι.


ψηλος στο σπιτι

Η συμμορία μάλιστα των κακοποιών, δεν δίστασε να προχωρήσει στη ληστρική αυτή ενέργεια σε ένα από τα κεντρικά σημεία του Μενιδίου, στην οδό Φιλαδελφείας, την ώρα μάλιστα που είναι και σε εξέλιξη τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και περιπολιών στη Δυτική Αττική.


ψηλος στο σπιτι

το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1972)

Οι Αρχές έχουν ομολογήσει πως δεν μπορούν καν να υπολογίσουν πόσες συμμορίες δρουν με το συγκεκριμένο τρόπο, καθώς είναι εύκολη η διαδικασία και, όπως όλα δείχνουν, μπορούν να δουν και ανενόχλητες.


Πάντως, μέχρι σήμερα, είναι πάνω από 100 τα χτυπήματα στην Αττική και διπλάσια σε όλη την Ελλάδα.



κορν φλεικς ρυζιου

θετικα ποιηματα

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» που παρέχει στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των γεωργικών τους δραστηριοτήτων μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους, αλλά και την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (π. χ. παραγωγική, οργανωτική κ. λπ.).


θετικα ποιηματα

φασισμος γνωμικα

Σκοπός είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να είναι ικανές για την υποστήριξη της μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης των κατόχων τους στη γεωργία.


Γεωργική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος, νοείται η οικονομική μονάδα η οποία αποτελείται από γη, ζώα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή για παραγωγή γεωργικών προϊόντων.


Στις δραστηριότητες της γεωργικής εκμετάλλευσης, πλην της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής (συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως η διαλογή και η απλή συσκευασία ιδίων προϊόντων), μπορούν να περιλαμβάνονται η διακίνηση, η μεταφορά, η τυποποίηση, η συσκευασία, η αποθήκευση, η μεταποίηση, η χονδρική και λιανική πώληση αποκλειστικά προϊόντων που παράγει η εκμετάλλευση.


Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 4 Μαρτίου 2019 έως και 15 Μαΐου 2019 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr).



iphone 6 or 5s

περιστρεφομενη καμερα ip

«Ποτέ δεν είχα φανταστεί όταν αποφάσισα να αποκαλύψω τη διαχείριση που θα είχα επί του θέματος, και ότι θα απολογούμουν και εγώ» είπε ο κ. Σαλμάς, και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντικρούσω τις καταθέσεις».


περιστρεφομενη καμερα ip

μυθολογικα ονοματα γυναικεια

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι στα δικόγραφα αναφέρεται ότι «η Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη» από τις πολιτικές του αποφάσεις και προσπαθούσε να τον παρακάμψει.


«Όπως διαβάζω ήμουν υπ' αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε.


Υπογράμμισε δε, ότι δεν πήρε ποτέ καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες.




μαζαρακη γουρια 2016

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

πακισταν πληθυσμος

μια πικρα κωστης παλαμας σχηματα λογου

«Είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με «έναν καλό φίλο», τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


πακισταν πληθυσμος

θερινα σινεμα μαργαριτα

Εξάλλου, ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».


Παράλληλα, ο Τζακ Λιου τονίζει με νόημα ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αμερικανική οικονομία, εκφράζει την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγέθυνσης δεν χρειάζονται μεγάλες περικοπές φόρων που προσθέτουν στο έλλειμμα.


«Θα ήταν το αντίστροφο του Ρομπέν των Δασών να περικόψεις ιατροφαρμακευτικές παροχές προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους για να μειώσεις φόρους σε υψηλά επίπεδα επενδυτικών εισοδημάτων, αλλά αυτό ακριβώς θα έκανε η εκκρεμούσα νομοθεσία», συμπλήρωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.


ακη

ημερησιο ημερολογιο 2018 α4

Να σημειωθεί πως το ΔΝΤ έχει μακρά ιστορία ανταλλαγής εγγράφων με άλλους διεθνείς οργανισμούς και νομισματικές ενώσεις. Η πρακτική της ανταλλαγής εγγράφων χρονολογείται ήδη από τη δεκαετία του 1940 και τότε διεξαγόταν κυρίως μέσω διμερών συμφωνιών. Το 1990, το Ταμείο εισήγαγε μια ειδική «πολιτική διαβίβασης» (Transmittal Policy) για την κοινοποίηση εγγράφων του Εκτελεστικού του Συμβουλίου που σχετίζονται με τη χρησιμοποίηση των πόρων του Ταμείου, με την τεχνική βοήθεια, καθώς και με τις εκθέσεις του άρθρου 4 που συντάσσει το Ταμείο για διάφορες χώρες.


ακη

μεταφραση και προφορα

Αν και η εν λόγω πολιτική διαβίβασης εξυπηρετούσε για χρόνια το ΔΝΤ, με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν ορισμένα κενά, καθώς οι συμφωνίες κατανομής εγγράφων είτε δεν εφαρμόσθηκαν πάντοτε ομοιόμορφα σε περιπτώσεις ομοειδών οργανισμών είτε δεν συμβάδιζαν με τις εντολές και τις ανάγκες των οργανισμών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί διεθνείς οργανισμοί να έχουν σήμερα ανομοιογενή πρόσβαση στα έγγραφα του Ταμείου.


Στη βάση αυτή το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ έλαβε προ ημερών από το αρμόδιο τμήμα του Ταμείου εσωτερική έκθεση με προτάσεις που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μια ενοποιημένη και ομοιόμορφη διαβίβαση των εγγράφων του ΔΝΤ σε διεθνείς οργανισμούς. Η συγκριμένη έκθεση προτείνει αρκετές αλλαγές που θα δώσουν-υπό προϋποθέσεις - τη δυνατότητα σε διεθνείς οργανισμούς να λάβουν ένα ευρύτερο φάσμα εγγράφων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου.


Η επικοινωνία με την ΕΕ


Οι συντάκτες της έκθεσης έλαβαν ειδικά υπόψη αιτήματα των Εκτελεστικών Διευθυντών του ΔΝΤ που εκπροσωπούν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι οποίοι ζήτησαν να επεκταθεί η πρόσβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έγγραφα και πληροφορίες του Ταμείου. Στη βάση αυτή το προσωπικό του ΔΝΤ προτείνει στην έκθεσή του να παρέχεται ενιαία πρόσβαση στα έγραφα του Ταμείου τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και σε άλλα όργανα που έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες και ειδικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.


Για να καταστεί αυτό εφικτό προτείνεται η τροποποίηση της σημερινής πολιτικής διαβίβασης εγγράφων, ώστε αφενός η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ να μπορεί να διαβιβάζει εφεξής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγγραφα που αφορούν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφετέρου να μπορούν οι Εκτελεστικοί Διευθυντές του ΔΝΤ που εκπροσωπούν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιράζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανεπίσημα σημειώματα και περιλήψεις που καταρτίζονται από τα γραφεία των διευθυντών σχετικά με τις συζητήσεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ.


Κατά την ίδια πρόταση τα έγγραφα θα μπορούν να διατίθενται σύντομα μετά την κοινοποίηση τους στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση από το κράτος μέλος στο οποίο αναφέρονται. Ομοίως, οι ανακεφαλαιώσεις των εγγράφων θα μπορούν να διατίθενται σύντομα μετά την έκδοσή τους, υπό την προϋπόθεση ξανά ότι δεν θα υπάρχει αντίρρηση από το κράτος μέλος στο οποίο αναφέρεται η εκάστοτε περίληψη.


Σε κάθε περίπτωση, η ανταλλαγή των εγγράφων θα πρέπει να εξασφαλίζει τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των σημειωμάτων και των περιλήψεων, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της εμπιστευτικότητας ή της αμοιβαιότητας, η επικεφαλής του ΔΝΤ θα μπορεί να αναστείλει τη συμφωνία ανταλλαγής εγγράφων έως ότου βεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η εμπιστευτικότητα ή η αμοιβαιότητα.


Μη αυτόματη διαδικασία


Όπως και να έχει, από τη στιγμή που η διαβίβαση εγγράφων πάρει το «πράσινο φως» από την ηγεσία του Ταμείου, η αποστολή τους στην Κομισιόν δεν θα γίνει «αυτόματα»


Πρώτα η αρμόδια διεύθυνση του ΔΝΤ θα επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιβεβαιώσει το συνεχές ενδιαφέρον της για τη λήψη εγγράφων του Ταμείου και για να την ενημερώσει για τις αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο. Με τη σειρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να κοινοποιήσει στο ΔΝΤ το ενδιαφέρον της για τη λήψη εγγράφων, είτε σε τακτική βάση είτε κατόπιν αιτήματος, αλλά και να γνωστοποιήσει το ποια έγγραφα την ενδιαφέρουν .


Εάν το προσωπικό του ΔΝΤ διαπιστώσει ότι πληρούνται οι απαιτήσεις πολιτικής του Ταμείου, τότε θα υποβάλει πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο για την ανταλλαγή εγγράφων με «χρονική καθυστέρηση». Αυτό σημαίνει πως έγραφα που αφορούν σε νέες αποφάσεις του Ταμείου θα κοινοποιούνται στην Κομισιόν όχι σε πραγματικό χρόνο, αλλά με καθυστέρηση.



Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο


Η αποκάλυψη εκ μέρους του ΔΝΤ πως η Κομισιόν δεν έχει επίσημη πρόσβαση στα έγγραφα του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου επιβεβαιώνει εμμέσως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο στην πρόσφατη του έκθεση για τα ελληνικά προγράμματα στήριξης επεσήμαινε πως «παρά τις πολύπλοκες θεσμικές ρυθμίσεις που περιείχαν τα προγράμματα, οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους εταίρους των προγραμμάτων, πρωτίστως με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, δεν επισημοποιήθηκαν ποτέ».


αποθήκη σαρρή 40 ψυρρή

«Στόχος» τουρκικού F-16 το ελικόπτερο που επέβαινε ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ - Νέες τουρκικές προκλήσεις

Την ώρα που η τουρκική ηγεσία και τα κατευθυνόμενα από το καθεστώς Ερντογάν Μέσα Ενημέρωσης μιλούν για προκλήσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παίζουν επικίνδυνα «παιχνίδια» πάνω από το Αιγαίο.


αποθήκη σαρρή 40 ψυρρή

μπρουσκο τριτος κυκλος ολα τα επ

εφημεριδα νεοσ αγων καρδιτσα αγγελιεσ

Το τουρκικό μαχητικό πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το Φαρμακονήσι


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι Τούρκοι ξεπερνούν καθημερινά πλέον κάθε όριο και το ενδεχόμενο «ατυχήματος» που θα βάλει «φωτιά» στο Αρχιπέλαγος είναι εξαιρετικά πιθανό.

Το πρωί της Μ. Τρίτης, τουρκικό F-16 πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το μαχητικό αεροσκάφος εισήλθε στις 10:55 στο FIR Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα πραγματοποίησε υπερπτήση, πέταξε δηλαδή πάνω από το έδαφος του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3.200 πόδια. Ο θόρυβος που έκανε προκάλεσε τρόμο ακόμα και στους συνηθισμένους από0 τέτοιες προκλήσεις κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Ωστόσο, φαίνεται πως η «βόλτα» των Τούρκων πάνω από το Φαρμακονήσι δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στη περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΔΕΝ, Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο, στο Φαρμακονήσι και σ΄ άλλα νησιά της περιοχής.

Ο ΑΣΔΕΝάρχης βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτές τις μονάδες για τα καθιερωμένα χρόνια πολλά για το Πάσχα.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, υποστηρίζοντας τη σαθρή θεωρία των γκρίζων ζωνών. Αυτός είναι και ο λόγος των υπερπτήσεων όταν παίρνουν χαμπάρι ότι κάποιος Έλληνας στρατιωτικός ή πολιτικός βρίσκεται στη περιοχή.

Οι επισκέψεις του ΑΣΔΕΝάρχη έγιναν βέβαια κανονικά, παρά τις προσπάθειες παρενόχλησης του ελικοπτέρου του, οι οποίες απέβησαν… άκαρπες.

Το τουρκικό F-16 αναχαιτίστηκε και επέστρεψε στην Τουρκία. Ανάλογη τύχη είχαν ακόμα 23 τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν σήμερα, Μ. Τρίτη (03/04) τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, προέβησαν τα τρία ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Σημειώνεται περαιτέρω ότι ένα εκ των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 3.200 ποδιών στις 10:56 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία ζεύγη τουρκικών F-16, 1 τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά F-16 σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Tα 6 τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.


ραδιοφωνικη παραγωγος αγγελιες

Έχει περάσει ένας χρόνος κι όμως ο πόνος δεν έχει απαλύνει.


ραδιοφωνικη παραγωγος αγγελιες

κατωποδη ακριβη επωνυμία κατωποδη ακριβη

πως προσαρμοζεται στο περιβαλλον οπου ζει ο αχινος

Όχι μόνο για τους γονείς και τα αδέλφια του Παντελή Παντελίδη αλλά και την μεγάλη του οικογένεια, για τον κόσμο που τον στήριξε στα πρώτα του βήματα και τον λάτρεψε στη πορεία.


Ο ουρανός σκοτεινός κι αυτός, λες και συμμετέχει στον θρήνο.


PANE3 copy


pan10 copy


Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία βγήκε από την εκκλησία υποβασταζόμενη.




κομματια αιματος στην περιοδο

H 40χρονη Έμιλι Σάντσες ντε λα Ο από την πόλη Ολγκίν (ανατολική Κούβα), πέθανε στο νοσοκομείο της Αβάνας μετά τα σοβαρά τραύματα και τα εγκαύματα που υπέστη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.


κομματια αιματος στην περιοδο

θρησκευτικα γ δημοτικου λυσεις βιβλιου 2017

Άλλη μία από τις τρεις επιζήσασες, μία 23χρονη, πέθανε τη Δευτέρα. Η τελευταία από τις επιζήσασες, μια 19χρονη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.


Το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737 – 200 που πραγματοποιούσε την πτήση Αβάνα - Ολγκίν, 670 χλμ. ανατολικά, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί. Το αεροσκάφος είχε ενοικιάσει η κουβανική εταιρία Cubana de Aviacion από τη μικρή μεξικανική εταιρία Damojh.




βιολογια λυσεις γ λυκειου

καθαρα δευτερα λευκαδα

«Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών», έγραψε ο πρωθυπουργός στο προφίλ του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


καθαρα δευτερα λευκαδα

επιτυχημενη συλληψη

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, που διοργανώνεται στην βελγική πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή.




Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών. pic.twitter.com/PBgGMjLYgb

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 22, 2017


captainpanez μοναχικος ηρωας