Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

αγαπητέ κ. καθηγητά

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διατυπώθηκε η βούληση όλων των εταίρων για την ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι κοινωνικοί εταίροι λοιπόν κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία, προκειμένου να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων, με δεδομένο ότι δεν έχουν πια το δικαίωμα να αποφασίζουν για το ύψος του κατώτατου μισθού.


αγαπητέ κ. καθηγητά

στοιχημα εκλογες προεδρου νδ

μαχη σερφερ με καρχαρια

Σε ό, τι αφορά στην υπογραφή της συμφωνίας, τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 26 Μαρτίου και το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί στα γραφεία του ΣΕΒ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018.


Ακόμη, αποφασίστηκε να συσταθούν ομάδες μελέτης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που να ασχοληθούν με θέματα βιωσιμότητας επιχειρήσεων και διάσωσης θέσεων εργασίας, με το μη μισθολογικό κόστος και με τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έχει δηλώσει σχετικά:



Η διατήρηση της ΕΓΣΣΕ δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα. Σαφέστατα, μετά από τρία μνημόνια υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, μπορούν να ξεπεραστούν από εμάς τους ίδιους τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους. Η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ απαιτεί σύνεση και συναίνεση, ενώ αποτελεί μια ευθύνη, την οποία η ΕΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση και κοινωνικός εταίρος διαθέτει. Η θέση και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά με προσοχή, ώστε από την υπερβολή να μην φτάσουμε στην κατάργησή της.




ξεγνοιαστο μελισσι 2017 α περιοδος

μαχαιρας τρικαλα
Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα θα μοιράσει στην κλήρωση της Κυριακής (18/03)

Κλήρωση Τζόκερ: Μετά το νέο τζακ ποτ, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την επόμενη κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, θα στείλει σίγουρα πολύ κόσμο στο πρακτορείο.


ξεγνοιαστο μελισσι 2017 α περιοδος

Ούτε στην κλήρωση της Πέμπτης (15/03) βρέθηκε τυχερό δελτίο, με αποτέλεσμα το ποσό που θα μοιράσει το Τζόκερ, στην επόμενη κλήρωση, της Κυριακής (18/03), να φτάνει τα 1.600.000 ευρώ!




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα ήταν οι: 5, 13, 20, 25, 28 και Τζόκερ ο αριθμός 16.

tzoker1

Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη κύρια κατηγορία κερδών (5άρια) βρέθηκαν πέντε νικητές, οι οποίοι κερδίζουν 12.400,53 ευρώ ο καθένας.

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες κληρώσεις του Τζόκερ στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.



τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα

παθολογικα περιστατικα

«Κόλαση» ο Κηφισός: Απίστευτο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

Τα νεύρα των οδηγών δοκιμάζει για μια ακόμη μέρα το «ποτάμι», με τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα ανόδου να σχηματίζουν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων.


παθολογικα περιστατικα

Τα προβλήματα ξεκινούν από το ύψος του Ρέντη και μέχρι την Αχαρνών τα οχήματα πηγαίνουν σημειωτόν. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα ακινητοποιούνται για αρκετά λεπτά.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με το ψιλόβροχο που έπεσε να αναγκάζει τους οδηγούς να πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Προβλήματα, αλλά μικρότερης έκτασης και στο ρεύμα καθόδου, με τις καθυστερήσεις να εντοπίζονται από Φιλαδέλφεια μέχρι ΚΤΕΛ. Ωστόσο, όσο περνάει η ώρα η κατάσταση βελτιώνεται αρκετά και η κυκλοφορία ομαλοποιείται.

Χαμηλές ταχύτητες και στην κάθοδο της Κηφισίας, από το «Υγεία» μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, στην άνοδο από Χίλτον μέχρι Πανόρμου, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην κάθοδο και στα δύο ρεύματα, στην Αλεξάνδρας, στη Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.



ταμεια μεγαρου
ο καιρός στήν κρύα βρύση του νομού πέλλας

δεικτησ ωριαιου εργατικου κοστουσ

μεταφραση γαλλικων γ γυμν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός το απόγευμα της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το βράδυ συνομίλησε με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.


δεικτησ ωριαιου εργατικου κοστουσ

«Το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, με ανάπτυξη και σταθερότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με την συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους από διεθνή ενημερωτικά δίκτυα.




Συνάντηση, στην Ουάσιγκτον, με δημοσιογράφους από διεθνή ενημερωτικά δίκτυα. (1/2) pic.twitter.com/jLPTYIvUvc

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 17 Οκτωβρίου 2017


υποβρύχιο ψάρεμα βίντεο

κατατακτηριες διοικηση μοναδων υγειας και προνοιας

αναγεννηση σχολειο κιουρκα
καφετζοπουλος νεα σειρα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την άφιξη της πορείας στο σημείο, αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με άτομο που θεώρησαν ότι κατευθυνόταν προς την άλλη συγκέντρωση, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απωθήθηκαν.


κατατακτηριες διοικηση μοναδων υγειας και προνοιας

Αστυνομία και αντεξουσιαστές έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά ένα κυνηγητό στην περιοχή του Λευκού Πύργου και γύρω από το Βασιλικό Θέατρο ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε τρεις προσαγωγές.


Κλειστή παραμένει η παραλιακή λεωφόρος και οι κάθετοι δρόμοι, ενώ τόσο οι αντιεξουσιαστές όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.


Δείτε βίντεο από το σημείο:




μεταφορικη θεσσαλονικη λαμια

Οι αναγνώστες του BBC History κατέταξαν τη Μαρία Κιουρί (γνωστή κι ως Μαντάμ Κιουρί) στην κορυφή του καταλόγου των 100 γυναικών που άλλαξαν τον κόσμο, ψηφίζοντάς την βάσει κριτηρίων όπως ότι υπήρξε η πρώτη επιστήμονας που τιμήθηκε με δύο βραβεία Νόμπελ αλλά και την έρευνά της για τη ραδιενέργεια.


μεταφορικη θεσσαλονικη λαμια

τραπουλα τσιγγανικη

«Είναι τόσο σημαντικό να επισημάνουμε το έργο των μεγάλων στοχαστών όπως η Μαρία Κιουρί» δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation η Χίναλι Πάτελ, η εκπρόσωπος τύπου του Fawcett Society, μιας βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών.


«Είναι ζωτικής σημασίας να τιμάμε τις πλούσιες και ποικίλες ιστορίες που μας άφησαν και να χρησιμοποιούμε τις ιστορίες τους ως πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές των γυναικών που καινοτόμησαν».


Η δημοσκόπηση διεξήχθη, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να ενισχυθεί η αντιπροσώπευση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στη Βρετανία και βρίσκεται σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος σχετικά το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων.


Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Ρόζα Παρκς, η Αφροαμερικανίδα ακτιβίστρια που έδωσε μάχη για τα πολιτικά δικαιώματα, η οποία αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Έμελιν Πάνκχερστ, η ηγέτιδα του κινήματος των σουφραζέτων στη Βρετανία, το οποίο συνέβαλε ώστε να αναγνωριστεί στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν.


Γυναίκες επιστήμονες δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Άντα Λάβλεϊς, που δημιούργησε αυτό που θεωρείται ως το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή. Ακολουθεί η Βρετανίδα χημικός Ρόζαλιντ Φράνκλιν, η οποία συνέβαλε στην κατανόηση του DNA.



πτωση σινουκ

live streaming on youtube cost

panadol για πονους περιοδου

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από την αρχή της έρευνας για την υπόθεση, ενώ από τη Δευτέρα έως σήμερα το πρωί έχουν εντοπιστεί συνολικά δώδεκα δέματα.


live streaming on youtube cost

εθνικό τυπογραφείο ισολογισμοί

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας).


Νωρίτερα, ένα δωδέκατο ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στην Φλόριντα, το οποίο είχε ως αποδέκτη τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρι Μπούκερ, ανέφεραν σήμερα το CNNi και το MSNBC.


Το CNNi μετέδωσε επίσης, ότι η αστυνομία στη Νέα Υόρκη διεξάγει έρευνα σε ένα ξεχωριστό πακέτο που εντοπίστηκε σε εγκατάσταση των ταχυδρομείων στο κεντρικό Μανχάταν. Το δέμα είχε ως παραλήπτη τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, σύμφωνα με το MSNBC.



στο διασελο της σκοτεινης

καβαλα κωνσταντινουπολη εκδρομες

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:


στο διασελο της σκοτεινης

ασκησεισ για οπτικη μνημη

"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.


Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων".


Σύμφωνα με πληροροφίες είχε προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


προβλεψη περιοδου

βαζουμε κομμα στα κεφαλαια γραμματα
επιμελητές εκδόσεων

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπενθύμισε, επίσης, ότι - μέχρι στιγμής - ο ESM έχει δώσει στην Ελλάδα περισσότερα από 44 δισ. ευρώ μέσω του τρίτου προγράμματος.


προβλεψη περιοδου

Στο μεταξύ, στην ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το 2017, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι «η Eλλάδα μπορεί να γίνει άλλο ένα success story, αν συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος»


«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης αποτελεί πλέον μόνιμο παράγοντα της νομισματικής ένωσης και του παγκόσμιου δικτύου χρηματοοικονομικής ασφάλειας. Λειτουργεί ως σύστημα έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνέβαλε στη διατήρηση του ευρώ», καταλήγει.



σπαστα αποψε ολα για παρτη μου

τρακτερ φιατ γερμανια

«Οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβανομένων των υδροτεχνικών κατασκευών ήδη έχουν αρχίσει» δήλωσε ο Λιχατσόφ, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του ελπίζει να πάρει την άδεια για την κατασκευή του σταθμού έως το τέλος του χρόνου. «Επειδή στην Τουρκία συνεργαζόμαστε απευθείας με τον ρυθμιστή, ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια εντός του έτους. Όμως οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες ήδη προχωρούν πυρετωδώς γι' αυτό και βλέπουμε με αισιοδοξία μπροστά», πρόσθεσε.


σπαστα αποψε ολα για παρτη μου

Η Ρωσία και η Τουρκία είχαν υπογράψει το 2010 διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» στην Τουρκία. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων BBER-1200 συνολικής ισχύος 4800 MW, ενώ η Rosatom προγραμματίζει την λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα το 2023.



ζουγκλα τεχνολογια

εκσπερμάτωση χωρις να το καταλαβει

Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αναμένεται να σημειωθούν λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.


εκσπερμάτωση χωρις να το καταλαβει

πλαστικο πατωμα για παιδια

Οι άνεμοι θα κυμαίνονται μέχρι τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Αττική


καιρός: αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες.


άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη


καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.


άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



λυτρασ γιαννησ βιογραφικο

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

μαρία εκμεκτσίογλου ζωδιο

καιρος ορεινη ναυπακτια
νινα αλεξη πλαστικη

Σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία τη πΓΔΜ.


μαρία εκμεκτσίογλου ζωδιο

Όπως τονίζεται, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.


Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο όταν θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.


tsiiip
Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή / Πηγή: Εurokinissi / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Ο κ. Τσίπρας ζήτησε δε, από τον κ. Ιερώνυμο να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.


Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.



ρολογια ανδρικα νεανικα

κυπριακο τραγουδι αννα βισση

Απαντώντας στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα», το Μαξίμου λέει ότι «ο κ. Μητσοτάκης μας βγάζει από τον κόπο να αναδεικνύουμε τις ανατριχιαστικές πλευρές της πρότασής του για τη χώρα, αφού το κάνει μόνος του».


ρολογια ανδρικα νεανικα

Υπογραμμίζει δε, ότι «αυτό είναι το μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε για άλλη μια φορά εμπαθής, αλαζονικός, φίλος των ολιγαρχών και κυρίως ακροδεξιός».


«Μακάρι να έδινε συνεντεύξεις συχνότερα» καταλήγει λέγοντας η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.




εξοπλισμοσ παιδικου σταθμου θεσσαλονικη

εξετασεις υποψηφιων οδηγων 2018

Φωτιά Μάτι: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα

Από αμέλεια ιδιώτη και όχι από εμπρηστική ενέργεια ξεκίνησε η φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινής.


εξετασεις υποψηφιων οδηγων 2018

προβλεψη καιρου 15 ημερων ρωμη

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και άφησε πίσω της δεκάδες θύματα, φέρεται να προκλήθηκε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στην «Καθημερινή» είπε πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας, ενός ατόμου και είναι ήδη γνωστό στις Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ το ίδιο άτομο έρίξε και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς σύμφωνα με τα όσα γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

Αβάσταχτος πόνος: Τα δίδυμα κοριτσάκια πέθαναν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους


Φωτιά στο Μάτι: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα
01
Φωτιά στο Μάτι: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα












μοτερ πλυντηριου πιατων siemens

αμαλια λαμπου

Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη στη γενική συνέλευση του Συλλόγου «με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 90%», όπως σημειώνει ο κ. Ψυχογιός, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως αυτό συνέβη «πολύ απλά διότι οι αντοχές μας σε οικονομικό επίπεδο βιβλίων έχουν εξαντληθεί».


αμαλια λαμπου

καλλιέργεια μανιτάρια πλευρώτους

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Παιδείας χρωστάει όλο το περσινό, πανεπιστημιακό έτος (2016-17), κόστος το οποίο ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, «ενώ υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοί μας, στους οποίους οφείλονται 5-6 εκατομμύρια για το προπέρσινο εαρινό έτος του 2015-16».



Όπως καταλαβαίνετε αυτό μας βάζει εμπόδια πάρα πολύ σημαντικά. Ουσιαστικά δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε να πάρουμε νέους τίτλους βιβλίων, ούτε να τυπώσουμε νέα βιβλία, ούτε να ανατυπώσουμε παλιά βιβλία που πιθανόν έχουν εξαντληθεί. Άρα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και στις υποχρεώσεις μας να διανείμουμε βιβλία για τα πανεπιστήμια», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ο κ. Ψυχογιός επισημαίνει ότι η απόφαση του συλλόγου είναι προσωρινή και μιλάει καθαρά για αναστολή διανομών, τονίζοντας πως «αν ο υπουργός ο κ. Γαβρόγλου έστω και την ύστατη στιγμή βρει μια λύση και δώσει τουλάχιστον ένα κομμάτι από τα χρωστούμενα, θα προχωρήσουμε στη διανομή κανονικά».



Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδοτικών επιχειρήσεων που βγάζουν επιστημονικά βιβλία είναι μικρές οικογενειακές μονάδες. Δουλεύει η οικογένεια και έχει έναν-δυο υπαλλήλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σύνολο εξόδων που πρέπει να προπληρώσουμε για να εκτυπώσουμε και να ανατυπώσουμε βιβλία και βρισκόμαστε απέναντι στις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος», λέει ο κ. Ψυχογιός.



Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσα χρόνια υπάρχει αυτό το σύστημα διανομής, πάντοτε ήμασταν πίσω περίπου ένα εξάμηνο (στην πληρωμή). Τώρα είμαστε τρία και κάποιοι συνάδελφοι είναι και τέσσερα».





ζαρτιερες τεζενις

νηστισιμο κεικ με καρυδα

συμμετοχη στην αυξηση μετοχικου κεφαλαιου ετε
βρυξελλεσ ελληνικα σχολεια

Ο Κραμαρένκο είχε συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2012-2014, στην οποία επικεντρώνεται και η έκθεση του ΔΝΤ (τιτλοφορείται Greece: Ex Post Evaluation of Exceptional Access under the 2012 Stand-By Arrangement), αλλά και με τον τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν επικεφαλής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


νηστισιμο κεικ με καρυδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κραμαρένκο κατέγραψε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς για την ποιότητα των δημοσιονομικών εκτιμήσεων της τρόικας εκείνη την εποχή και ειδικά για την ευστοχία των προβλέψεων που έκανε το ΔΝΤ, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η οποία εκκίνησε τον Αύγουστο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2014. Ακόμη, στα πλαίσια της ιστορικής του «επισκόπησης» ζήτησε να ενημερωθεί για το δεύτερο γύρο της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς και για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις της περιόδου εκείνης.



μάριος στυλιανού

τιμολογιο
on telecoms τηλεφωνικος καταλογος

Συνολικά 80 χώρες απ’ όλο τον κόσμο έχουν αποστείλει τους αθλητές τους στην Νότια Κορέα για τους αγώνες που θα διεξάγονται μέχρι τις 18 Μαρτίου.


μάριος στυλιανού

670 αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές του, μετά από πολλά χρόνια προπονήσεων και σκληρής δουλειάς.


Τις επόμενες 10 ημέρες, περισσότερα από 80 μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλα τα αθλήματα.


xeimerinoi paraolimpiakoi agones


πωλησεισ διαμερισματων στη λευκαδα

στο μπελαμι το ουζερι

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ στο προάστιο της Λαχόρης, Ραιγίντ, κοντά σε ένα τέμενος, όπου διεξαγόταν μια ετήσια θρησκευτική συγκέντρωση, με περίπου 80.000 παρευρισκομένους.


πωλησεισ διαμερισματων στη λευκαδα

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της αστυνομίας της Λαχόρης, ο Χάιντερ Άσραφ δήλωσε πως την επίθεση εξαπέλυσε «ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε στην μοτοσικλέτα», σημειώνοντας ότι τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί.


«Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Τζαμ Σαγιάντ.


Ο Σαίντ Γουαχίντ, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της επαρχίας Πουντζάμπ, η πρωτεύουσα της οποίας είναι η Λαχόρη, επιβεβαίωσε τον απολογισμό.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.



νιτρικα ουρα

βολταιρος γνωμικα

Ανέφερε ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με το τι Ευρώπη θέλουμε, πόσο κοινωνική Ευρώπη θέλουμε.


βολταιρος γνωμικα

ταχυδρομειο βασιλικο ευβοιας

ψαρρακος ζωγραφος

Η συζήτηση για τον επόμενο πολυετή ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αφορά την ισχύ της ίδιας της ΕΕ και κυρίως το κοινωνικό βάθος της, είπε ο κ. Τσίπρας.


Ξεκαθάρισε, όπως είπε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή ΕΕ, κοινωνική συνοχή στην ΕΕ με ένα προϋπολογισμό που διαρκώς συρρικνώνεται. Πρέπει να λειτουργήσει ως εργαλείο αναδιανομής για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και κοινωνική συνοχή, τόνισε.


Με την παρέμβασή του, είπε, ήθελε να επισημάνει ότι όταν μιλάμε για προϋπολογισμό δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για το ύψος των δαπανών αλλά και των εσόδων. Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου η λύση, τόνισε, είναι η ανεύρεση περισσότερο φόρων μέσω της φορολόγησης του πλούτου και όχι των φορολογούμενων.


Η ΕΕ πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία


Αναφορικά με τις κρίσιμες επαφές που είχε μαζί με τον Ν. Αναστασιάδη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έθεσαν το θέμα των προκλητικών τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, όπως είχε την ευκαιρία να το κάνει και στη Σύνοδο


Είπε ότι ενημέρωσε για "τον πρόσφατο απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό στα Ίμια, αλλά και την εν γένει αυξανόμενη παραβατική τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος".


Τόνισε ότι ως ΕΕ πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία: "Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών μελών". Σημείωσε ότι "η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο", για να προσθέσει πως "μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε οποιαδήποτε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον, στους πολλούς αυτούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε".


Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι η θέση αυτή για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών, οφείλει να είναι κόκκινη γραμμή για την ΕΕ, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας, ή του διεθνούς ρόλου της ΕΕ.


Υπογράμμισε δε ότι η στήριξη που έλαβαν ο ίδιος και ο κ. Αναστασιάδης ήταν ουσιαστική και πως ο πρόεδρος Τουσκ προέβη σε σχετική δήλωση μετά το πέρας της Συνόδου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.


κλασικά δώρα για άντρες

Ειδικότερα, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βιρτζίνια με πρωτοστάτες ακροδεξιούς διαδηλωτές τα οποία προκάλεσαν το θάνατο μιας 32χρονης αντιφασίστριας και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter μια ρήση του Νέλσον Μαντέλα από την αυτοβιογραφία του, που ανέφερε:


κλασικά δώρα για άντρες

αλογα ξυλινα

«Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά παρά το αντίθετό της».


Η ρήση αναρτήθηκε σε τρία διαφορετικά tweet. Το πρώτο, που έλαβε μέχρι στιγμής 2,9 εκατομμύρια “likes” συνοδεύτηκε από μια εικόνα μικρών παιδιών που κοιτούν από ένα παράθυρο τον Μπαράκ Ομπάμα. Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο τότε φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Πιτ Σόουζα, σε νηπιαγωγείο κοντά στο σχολείο, όπου φοιτούσε η κόρη του Ομπάμα, Σάσα, στην πόλη Βηθεσδά του Μέριλαντ.




νοσοκομεια αττικης τηλεφωνα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

σ ευχαριστω ελπιδα

πορτογαλια ηπα αποτελεσμα

«Η Νέα Δημοκρατία ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης», «μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», τόνισε ο κ. Τόσκας, σε συνέντευξή στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής».


σ ευχαριστω ελπιδα

κρεστα έκθεση αχαρναί αχαρναί


Υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης». «Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση και εγώ υπουργός, ασυδοσία στην αστυνομία δεν θα υπάρχει», υπογραμμίζει.



Παράλληλα, αναφέρει ότι η ΝΔ και ειδικά τα «ακροδεξιά βαρίδια της», «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικό κριό την ΠΟΑΣΥ, το συνδικαλιστικό όργανο των κατώτερων αστυνομικών», ενώ η ΠΟΑΞΙΑ, των αξιωματικών, δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. Επισημαίνει ότι «η αντιπολίτευση και το κάθε κόμμα μπορεί να προτάξει και να φέρει στην επιφάνεια οποιοδήποτε θέμα πρέπει να συζητηθεί, πλην όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα η αντιπολίτευση, όπως έτσι νόμιζε για κάποιες δεκαετίες, να χρησιμοποιεί τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους σαν προνομιακούς χώρους».


Υπεραμυνόμενος της ορθότητας της απόφασης των αστυνομικών αρχών για απαγόρευση της, ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι «η προσπάθεια δημιουργίας συγκέντρωσης μέσα στα Εξάρχεια ήταν μια προσπάθεια εκ του πονηρού, όπως κάθε Έλληνας πολίτης καταλαβαίνει, προκειμένου να δημιουργηθούν επεισόδια και όχι να επιλυθούν προβλήματα και γι' αυτό λέω ότι ήταν σε προβοκατόρικη κατεύθυνση».


υψος ελληνων διασημων ανδρων

δωματια στη χρυσοπηγη σιφνος

Η Xiang Xiang είναι έξι μηνών και δεν φάνηκε να τρομάζει από τα εκατοντάδες μάτια των επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στο ζωολογικό κήπο Ueno Zoo του Τόκιο για να τη γνωρίσουν.


υψος ελληνων διασημων ανδρων

«Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πάντα το 2010, αλλά δεν είναι απλό να κάνεις αυτά τα ζώα να γεννήσουν», τόνισε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου κατά την επίσημη τελετή παρουσίασης της μικρής.


«Τα γιγαντιαία πάντα κινδυνεύουν από εξαφάνιση, υπάρχουν μόλις 1.800 στον κόσμο, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο πολύτιμο», επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τόκιο, αναφερόμενος στην Xiang Xiang, σύμφωνα με τους Japan Times.





δώρο σύνταξη

ηρω μουκιου γεννηθηκε

Η κεντρική κυβέρνηση θα διορίσει προσωρινό αντιπρόσωπό της αυτόνομης περιφέρειας, ο οποίος θα διοικεί την περιοχή μετά την έγκριση από τη Γερουσία των μέτρων που προβλέπει το αμφιλεγόμενο άρθρο, που δεν έχει τεθεί ξανά σε ισχύ.


ηρω μουκιου γεννηθηκε

Η έγκριση των μέτρων από τη Γερουσία αναμένεται την Παρασκευή.


«Πυρά» στην Ε. Ε. από την Καταλονία


Από την πλευρά της η καταλανική πλευρά τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει την αξιοπιστία της αν επιτρέψει στη Μαδρίτη να αναλάβει την άμεση διοίκηση της Καταλονίας καθώς μόνο ο καταλανικός λαός έχει δικαίωμα να αλλάζει τους περιφερειακούς θεσμούς.




καντουνης αποτριχωση αθηνα
war of 1812 causes

σοφοσ εποχιακα

Συνελήφθη 56χρονη για απάτη με προπληρωμένες κάρτες

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος μιας 56χρονης για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.


σοφοσ εποχιακα

επιθεωρηση ναυτικου δικαιου

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, όπου μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο τον κάλεσε και προφασιζόμενο τον τεχνικό διευθυντή εταιρείας προπληρωμένων καρτών τον έπεισε να εκτυπώσει και να του αποστείλει τις προπληρωμένες κάρτες, με το πρόσχημα της βλάβης του μηχανήματος έκδοσης των καρτών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως προέκυψε από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δράστιδα της απάτης ήταν η 56χρονη Ελληνίδα. Η 56χρονη στη συνέχεια εξαργύρωνε τις προπληρωμένες κάρτες σε παράνομες ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως τεχνικοί εταιρειών προπληρωμένων καρτών για επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.



αποκλειστικός αντιπρόσωπος στα αγγλικα

δρομολογια ησαπ κηφισια

θήκη σιλικονης iphone 7
Συναγερμός στον Άγιο Νικόλαο: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Συναγερμός σήμανε σήμερα (13/1/2019) στην πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας.


δρομολογια ησαπ κηφισια

παρασταση τακη ζαχαρατου

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Άμμου το μεσημέρι της Κυριακής.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Δύο οχήματα με πέντε άνδρες έσπευσαν στο σημείο. Λόγω του έντονου καπνού οι ένοικοι των διαμερισμάτων βγήκαν στο δρόμο ενώ οι πυροσβέστες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από ένα καναπέ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ζημιές είναι μικρής έκτασης.

Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία του Αγίου Νικολάου.

πηγη cretapost.gr


vodafone email support

πυργος ξωπατερα

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα στις 17:30 και στις 18:10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.


vodafone email support

ενοριακα νεα κοιλαδας

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.


Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019


Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Αργότερα η καγκελάριος θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.


Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.


Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.


αξιολογηση εκπαιδευσης προσωπικου

κορμος σοκολατας αλερτας

Στη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες στη βελγική πρωτεύουσα αντιπροσωπεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την DG Comp προβλέπεται ότι θα πωληθούν οι μονάδες Μελίτη Ι στη Φλώρινα (ισχύς 330 MW), η άδεια για τη Μελίτη ΙΙ (450 MW) και οι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας (600 MW) μαζί με τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν.


αξιολογηση εκπαιδευσης προσωπικου

βιοιατρικη ηρωων πολυτεχνειου

Παραμένουν σε εκκρεμότητα δύο ελληνικά αιτήματα, ήτοι το να παραταθεί η ζωή των παλαιών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς (από 17.500 σε 32.000 ώρες) και να απομειωθούν οι ποσότητες πώλησης ενέργειας μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.


Η συμφωνία πρόκειται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στους θεσμούς και μέσα στον Δεκέμβριο θα διενεργηθεί το market test, δηλαδή η διαδικασία που θα τεστάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον ή μη.


Ακόμη κι αν το market test αποβεί θετικό, η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ είναι εξαιρετικά σύνθετη. Απαιτείται η πρόσληψη συμβούλου για την αποτίμηση των μονάδων, απόσχιση εν συνεχεία των περιουσιακών αυτών στοιχείων από τον σημερινό κορμό της επιχείρησης, έγκριση από διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ και γενικές συνελεύσεις του μετόχου, δηλαδή διαδικασίες δύσκολες, στις οποίες σίγουρα η ΓΕΝΟΠ θα αντιδράσει με απεργίες και καταλήψεις (το συνδικάτο έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο στις 4 Δεκεμβρίου στη Φλώρινα και απεργιακές κινητοποιήσεις στη συνέχεια).


Αλλά τα εμπόδια δεν σταματούν εκεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να εγείρουν απαιτήσεις για το προσωπικό των μονάδων. Είναι δηλαδή πιθανό κάποιοι να μην θέλουν να αγοράσουν τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και με τους 1.100 εργαζομένους που απασχολεί. Παράλληλα, ένα βαρίδι στην πώληση είναι η ευρωπαϊκή πολιτική για την κλιματική αλλαγή που έχει καταστήσει τα στερεά καύσιμα ασύμφορη επένδυση. Σήμερα το κόστος παραγωγής για ένα λιγνιτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ υπολογίζεται σε 50-60 ευρώ/μεγαβατώρα, αλλά το 2030 αναμένεται να εκτιναχθεί κοντά στα 100 ευρώ.


επισημος σημασια

διαγραφή των δανείων με εντολή της κυβέρνησης

Συνολικά, η εταιρεία έχει ήδη εξορύξει φέτος οκτώ διαμάντια, που το καθένα είναι άνω των 100 καρατίων. Τα διαμάντια αυτά θα δημοπρατηθούν στα τέλη Ιουνίου και οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν πρώτα να τα δουν και να τα εξετάσουν, μεταξύ 10 και 19 Ιουνίου.


επισημος σημασια

Ωστόσο, δεν θα είναι και τόσο εύκολο να αγοράσετε ένα από τα διαμάντια. Πριν από δυόμισι χρόνια, ένα ακατέργαστο διαμάντι 1111 καρατίων βρέθηκε στο ίδιο ορυχείο, το δεύτερο μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε ποτέ, το οποίο πωλήθηκε το 2016 σε δημοπρασία στο Sotheby's στο Λονδίνο αντί 53 εκατομμυρίων δολαρίων.


Είχε διαστάσεις 65 x 56 x 40 χιλιοστά, όσο δηλαδή το μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Το κόσμημα ονομάστηκε "Lesedi La Rona", που σημαίνει «το φως μας» στη γλώσσα Bantu Setswana, η οποία μιλιέται στη Μποτσουάνα.


Ένα άλλο διαμάντι 813 καρατίων που ονομάζεται "The Constellation" πωλήθηκε από την εταιρεία Lucara το 2016, για 63 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.


Η επικεφαλής της Lucara, που εδρεύει στον Καναδά, έχει μια εξήγηση για την πρόσφατη εξόρυξη τόσων διαμαντιών υψηλού προφίλ στο ορυχείο Karowe. «Αρχικά, στο ορυχείο Karowe χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που πραγματικά δεν ήταν ο βέλτιστος» δήλωσε η Ειρα Τόμας στο πρακτορείο Bloomberg, «με αποτέλεσμα πολλά διαμάντια να σπάνε. Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών».


Τα «διαμάντια του αίματος» μπορούν να αναγνωριστούν καλύτερα


Επιπλέον, η αυθεντικότητα των λίθων θα εξασφαλίζεται μέσω της νέας τεχνολογίας. Η προέλευση κάθε διαμαντιού θα μπορεί να ανιχνευθεί, έτσι ώστε να αποκλείονται και λεγόμενα «διαμάντια του αίματος» από το εμπόριο, δηλαδή πέτρες, οι οποίες συνήθως εξορύσσονται παράνομα σε περιοχές συγκρούσεων και των οποίων τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση πολέμων.


Μεσοπρόθεσμα, η πλατφόρμα αυτή θα είναι προσβάσιμη και σε άλλους παραγωγούς διαμαντιών.



ακινητα νεα περαμος

λίζα σπαρκς

βάζω σε σειρά μετάφραση
κερκυρα ταξιδι στο χρονο

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Τουρκία είναι ως επί το πλείστον εξαγωγικές, αρά πουλάνε σε δολάρια ή ευρώ και είναι κερδισμένες καθώς το κόστος τους, ιδίως το εργατικό, είναι σε τουρκικές λίρες. Αυτό που επιδρά αρνητικά στο εμπόριο και ειδικά στον τουρισμό είναι η μεγάλη υποχώρηση της αγοραστικής ικανότητας των Τούρκων όσο το νόμισμα τους διολισθαίνει.


λίζα σπαρκς

Να σημειωθεί πως πλέον με ένα ευρώ αγοράζει κανείς 7,3 τουρκικές λίρες όταν πριν από ένα έτος αγόραζε 4,1 λίρες. Με ένα δολάριο αγοράζει κανείς 6,4 τουρκικές λίρες όταν πριν από ένα έτος αγόραζε 3,5 λίρες.


Πρέπει να σημειωθεί πως το ύψος των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία έχει περιορισθεί σημαντικά μετά την πώληση της Finansbank (έναντι 2,7 δισ. ευρώ) από την Εθνική Τράπεζα το 2015. Οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με το γραφείο ΟΕΥ στην Άγκυρα, έχουν ανοδική τροχιά και ανήλθαν στα 1,9 δισ. ευρώ το 2017 σημειώνοντας αύξηση 44,5% σε σχέση με το 2016. Τα ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο της ποσοστιαίας αύξησης των τουρκικών εισαγωγών το 2017 (17,7%). Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές από Τουρκία αυξήθηκαν κατά 2,6% στο σύνολο και 11,5% χωρίς καύσιμα και ανήλθαν σε 1,4 και 1,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα.


Τα κυριότερα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα είναι το βαμβάκι (πρώτη ύλη για την τουρκική κλωστοϋφαντουργία), το οποίο και παραμένει πρώτο (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών - καυσίμων). Σημαντικές είναι οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων, πλαστικών, μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, αλουμινίου και χαλκοσωλήνων.


Τα κυριότερα εισαγόμενα προϊόντα από την Τουρκία περιλαμβάνουν προϊόντα χάλυβα, πλαστικά, οχήματα και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και έτοιμα ενδύματα, έπιπλα ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εισαγωγών ψαριών (ιχθυοκαλλιέργειας).


Από πλευράς εισηγμένων, έντονη δραστηριότητα και σημαντική έκθεση στην τουρκική αγορά έχουν επιχειρήσεις όπως Τιτάνας, Πλαστικά Κρήτης, Fourlis, Σαράντης, Intralot, Πλαστικά Θράκης, S&B Ορυκτά, Eurodrip, Νηρέας, Σελόντα, Moda Bagno, Αλουμύλ Μυλωνάς, Αγροτικός Οίκος Σπύρου κ. α.


γαλλικη κωμωδια 2013

«Όταν έχεις μεγάλη προϋπηρεσία ακόμη και με μόνο ένα πτυχίο δεν γίνεται να μην μπορείς να διοριστείς. Υπάρχει θέμα στις μεσαίες προϋπηρεσίες», παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Παιδείας, που δέχθηκε σφοδρά πυρά από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


γαλλικη κωμωδια 2013

φαρμακειο τσιτσιγιας γιαννιτσα

kellogg's origins coupon

«Υπουργό της αμάθειας», τον αποκάλεσε ο κ. Κουτσούμπας, αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα» και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν οι εκπαιδευτικοί είναι να τηρήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.


«Για ποιο πράγμα είστε, αλήθεια, υπερήφανοι; Λέτε ότι κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο λαό, αλλά δεν λέτε κουβέντα και κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς για τα κενά που υπάρχουν… Λέτε ότι αυτό συνιστά λαϊκισμό και ότι είναι ακραίο αίτημα, ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί;», ανέβασε τους τόνους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε τον Κώστα Γαβρόγλου να αφήσει το αθώο υφάκι που χρησιμοποιεί και να μιλήσει ντόμπρα και σταράτα.


«Να μας πείτε ποιο σύστημα προκρίνετε για αυτούς τους διορισμούς», επέμεινε ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας – όπως είπε - συγκεκριμένες και όχι αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις από το ΚΚΕ. Χαρακτήρισε ακόμη, ως ανακριβή όσα ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας περί αποσύνδεσης του πτυχίου από το επάγγελμα.


Το νομοσχέδιο συνέργειες ΑΕΙ με ΤΕΙ, στο οποίο κατατέθηκαν τροπολογίες για τη σταδιακή μείωση από την επόμενη σχολική χρονιά του αριθμού των νηπίων και των μαθητών της πρώτης τάξης δημοτικού από 25 σε 22, αλλά και το διορισμό 450 εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν δικαστικά και είχαν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, στηρίζουν οι ΑΝΕΛ.


φιλολογοσ πε

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης τόσο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Noor 1» όσο και το πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο, τα ψώνια από τα Selfridges με την Jaguar της πρεσβείας και τα παιχνίδια στο καζίνο, παρενέβη για να καταθέσει τη δική του άποψη.


φιλολογοσ πε

«Στα ταξίδια που με συνόδευε η σύζυγός μου χρέωσα την προσωπική μου κάρτα», είπε απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη που έθιξε λίγα λεπτά νωρίτερα το θέμα αυτό και πρόσθεσε: «Αν ψάξετε στο πόθεν έσχες μου, τα χρήματα μου μειώθηκαν από τότε που μπήκα στην πολιτική... Πλήρωσα από την τσέπη μου το ξενοδοχείο και τα έξοδά μου», Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο καζίνο, είπε ότι είναι μια αίθουσα στην οποία είχε πρωτοπάει το 1994 με βουλευτές της ΝΔ, όπου κανείς βλέπει αγώνες και στην οποία τον έβγαλαν φωτογραφία μπροστά στη ρουλέτα. «Δεν παίζω με λεφτά του ελληνικού λαού», κατέληξε.



πορτοκαλοπιτα τσελεμεντες
δημοτικα διαμερισματα ηρακλειο

συνώνυμο ζωη

Μιλώντας σε εκδήλωση των κατοίκων των Αχαρνών στο δημαρχείο της πόλης ο κ. Σπίρτζης τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων και των αυτοκινήτων τους ώστε να περνούν ελεύθερα όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων σε περίπου δύο χρόνια που θα είναι πιο αναλογικό και πιο δίκαιο.


συνώνυμο ζωη

φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία με τον παραχωρησιούχο - και όχι ένα απλό πλαίσιο συναντίληψης - να μην κατασκευαστούν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τους δημάρχους Διονύσου και Κηφισιάς, τη ΝΔ αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης. «Αυτά που λένε για πλαίσια συναντίληψης και άλλα παρόμοια δείχνουν πόσο άσχετοι είναι» σημείωσε.


Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι με τις ηλεκτρονικές κάρτες που θα εκδοθούν μετά την καταγραφή οι κάτοικοι των Αχαρνών και των γύρω δήμων δεν θα πληρώνουν τέλη διέλευσης για τη χρήση του αυτοκινητοδρόμου από τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης μέχρι τα όρια του δήμου Ωρωπού, ούτε δηλαδή και στα διόδια των Αφιδνών. Επίσης θα υπάρξουν ειδικές εξαιρέσεις για τους κατοίκους του Ωρωπού και ειδικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της Βόρειας Αττικής.


Ο υπουργός Υποδομών επετέθη στις προηγούμενες κυβερνήσεις της «ΝΔ και του παλαιοκομματισμού» ότι υπέγραψαν κακές συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους που ευνοούσαν τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων (Τραπεζών και Κατασκευαστών) αγνοώντας τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, συμβάσεις που δεν ήταν εύκολο να αλλάξουν γιατί υπήρχαν ρήτρες.


«Σήμερα, τόνισε, υπάρχει μία κυβέρνηση που θέλει να παλεύει μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία για την κοινωνία». «Εμείς κάνουμε τα έργα για την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», πρόσθεσε «και η ΝΔ και οι φορείς της παραπληροφόρησης αλλά και οι δήμαρχοι της Κηφισιάς και του Διονύσου που ενώ γνώριζαν ότι προβλέπονταν από τις Συμβάσεις της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων ξαφνικά σήκωσαν μπαϊράκι κατά των διοδίων». Κατηγόρησε, επίσης, τους δύο δημάρχους για τοπικισμό και ελιτισμό αλλά και ταύτιση τους με τους παράγοντες της παραπληροφόρησης επειδή υπερτονίζουν την διέλευση περισσότερων οχημάτων από την πόλη τους όταν λειτουργήσει το νέο σύστημα.



ροπες στατιστικη

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

συνεταιρισμος λεβαντας

Χαμός με το Τζόκερ: Ψυχρολουσία για όσους «έπιασαν» 5άρι - Ποιοι ήταν οι κερδισμένοι της κλήρωσης
Δεν πίστευαν στα μάτια τους!
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Τζόκερ: Αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (07/02) στην κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, είναι εξαιρετικά σπάνιο!


συνεταιρισμος λεβαντας

olivier filippi για έναν άνυδρο κήπο εκδόσεις καστανιώτη 2008

Μπορεί οι οκτώ τυχεροί της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Τζόκερ να είναι αυτοί που μοιράστηκαν τα 4.200.000 ευρώ αλλά η... είδηση έρχεται από αλλού.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το όχι και τόσο σύνηθες που σημειώθηκε στην κλήρωση Νο 1990, αφορά στους νικητές των «μικρότερων» κατηγοριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τυχεροί στην κατηγορία 4+1 (222 συνολικά) με τα 2.500 ευρώ που κέρδισαν, παίρνουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που «έπιασαν» 5άρι (119).

Η ψυχρολουσία για τα 5άρια, ήρθε όταν ενημερώθηκαν ότι κερδίζουν «μόλις» 942,82 ευρώ έκαστος.

Αυτό εξηγείται καθώς τα ποσά που μοιράζονται στην κατηγορία αυτή είναι προκαθορισμένα και έτσι 2.500 ευρώ λαμβάνουν οι τυχεροί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των νικητών. Αντίθετα, τα 5άρια ήταν τόσα πολλά, που τα χρήματα μοιράστηκαν σε περισσότερους.

Οι τυχεροί οκτώ

Οκτώ παίκτες του Τζόκερ βρήκαν τους 5+1 αριθμούς και κέρδισαν από 538.011 ευρώ ο καθένας.

Τα τυχερά δελτία κατατέθηκαν σε Ελληνικό, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά, δύο στην Ν. Κηφισιά, Μαρτίνο Φθιώτιδας και Ρόδο.

Δείτε πού παίχτηκαν τα τυχερά δελτία:

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κλήρωση της Πέμπτης (07/02) ήταν οι: 6, 13, 17, 27, 34 και Τζόκερ ο αριθμός 13.

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ.

Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς αριθμούς των κληρώσεων μέχρι και τις 07/02/2019, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.


tzoker3.jpg
01
ΟΠΑΠ









κεραλοιφη για μώλωπες

χρυσουλα διαβατη φαμπρ

ποδηλατα σπαστα ηλεκτρικα
Πέθανε ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης

Πέθανε σήμερα 8 Απριλίου τα ξημερώματα σε ηλικία 74 χρονών ο γνωστός σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης, ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με την εφημερίδα «Βήμα» και άλλες αθηναϊκές εφημερίδες.


χρυσουλα διαβατη φαμπρ

συγκρουομενα λουνα παρκ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε επίσης έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στο νησί της Ρόδου, όπου στο παρελθόν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ενώ τη δεκαετία του 1970 είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


νεα απο την βουλη

puma παπουτσια ποδοσφαιρικα 2014
βαση σκιων

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει: Θέλει να μείνει μόνος του με τον κ. Σόιμπλε και την απαίτηση του για τεράστια πλεονάσματα; Η θέση του ΔΝΤ για το χρέος μάς βοηθάει αυτή τη στιγμή. Είναι απερίσκεπτο όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση, για λόγους ιδεοληπτικούς να ζητάς "εδώ και τώρα" την αποχώρηση του ΔΝΤ», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" σχετικά με την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ.


νεα απο την βουλη

Εξέφρασε την ανησυχία του για την τρέχουσα αξιολόγηση, λέγοντας: "Φοβάμαι ότι οι αλλαγές που δεν κάνουμε, μας έχουν ήδη οδηγήσει στον προθάλαμο του επόμενου μνημονίου".


Τόνισε δε, ότι:



Η χώρα έχει ανάγκη από κατάργηση του κομματικού κράτους, μείωση της φορολογίας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανοιχτή παιδεία με μη κρατικά πανεπιστήμια, δικαίωμα ψήφου και στα παιδιά που έφυγαν.



Όσον αφορά την ένταξη του Ποταμιού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ξεκαθαρίζει ότι ο μόνος τρόπος σύμπραξης είναι να προηγηθεί εκλογή αρχηγού από τη βάση.


συνδεσμοι ποδοκνημικης

φωτεινες μερες σερρες

Στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για κάτι άχρηστο. Ήταν ένας ξύλινος πίνακας με αναπαραστάσεις γυμνών-μυθολογικών όντων. Είχε σπασίματα σε ορισμένα σημεία και είχε χαλάσει από την επαφή του με νερό.


συνδεσμοι ποδοκνημικης

«Δεν θεώρησα πως επρόκειτο για κάτι μεγάλης αξίας», είπε ο Warren στο CNNi. «Δεν ήξερα γιατί ήταν μέσα στην ντουλάπα», εξήγησε.


Η ανακάλυψη του έγινε το 2016 και τα πράγματα θα είχαν μείνει στις πρώτες εντυπώσεις αν ο διευθυντής της γκαλερί δεν είχε ανακαλύψει ένα αυτοκόλλητο από οίκο δημοπρασίας στο πίσω μέρος του πίνακα.


Το αυτοκόλλητο του κίνησε την περιέργεια και ξεκίνησε μία εκτεταμένη έρευνα. Αυτό που ανακάλυψε τον εξέπληξε βαθύτατα.


Ο πίνακας ήταν έργο του Ολλανδού Otto van Veen και είχε φιλοτεχνηθεί τον 16ο αιώνα. Η αξία του ξεπερνά τα… 4 εκατομμύρια δολάρια.





καλοκαιρινα φορεματα 2015 lynne

τηλ κεπ θεσσαλονικης

αργω αιθουσα εκδηλωσεων βολος
πρωταθλητες δημοσθενους

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών αυτή τη φορά φαίνεται πως ήταν οι εκπρόσωποι του Τύπου, δεδομένου ότι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μόλις έφθασαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στο σημείο της πρώτης έκρηξης για να μεταδώσουν την είδηση.


τηλ κεπ θεσσαλονικης

Μάλιστα, πληροφορίες που επικαλείται το CNNi, αναφέρουν πως ο δεύτερος καμικάζι, προσποιήθηκε τον κάμεραμαν τηλεοπτικού σταθμού για να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της πρώτης έκρηξης, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην περιοχή όπου βρίσκονται τόσο η αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, όσο και μια σειρά από κυβερνητικά κτίρια.


Μόλις έγινε η πρώτη έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, έσπευσαν στο σημείο δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην αφγανική πρωτεύουσα προκειμένου να μεταδώσουν την είδηση και να καταγράψουν τις νέες εικόνες από μια ακόμη επίθεση αυτοκτονίας. Τότε ήταν που ο δεύτερος καμικάζι, πυροδότησε τα εκρηκτικά και σκόρπισε γύρω του τον θάνατο. Σε αυτή την επίθεση έχασαν τη ζωή τους οκτώ δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με τον Najib Sharifi, διευθυντή της Επιτροπής Ασφαλείας των Αφγανών Δημοσιογράφων.


Ανάμεσα στους νεκρούς και ο Σαχ Μάραϊ, επικεφαλής φωτοειδησεογράφος του AFP στην Καμπούλ, όπως επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτησή του στο Twitter.



#UPDATE Agence France-Presse's chief photographer in Kabul, Shah Marai, has been killed.
He died in a blast that was targeting a group of journalists who had rushed to the scene of a suicide attack in the Afghan capital pic.twitter.com/rOa4rg24x9

— AFP news agency (@AFP) 30 Απριλίου 2018

σχολες σαολιν στην ελλαδα

Η νεαρή βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της αρπαγής.


σχολες σαολιν στην ελλαδα

να σαι παντα εδω

εκλογικά τμήματα νομού θεσσαλονίκης

Πριν από περίπου ένα μήνα, είδαν το φως της δημοσιότητας κατηγορίες ότι ένας 58χρονος άνδρας κρατούσε φυλακισμένα τα δύο ξαδέλφια του - έναν 47χρονο και μια 48χρονη από τις Σέρρες - από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 58χρονος είχε αναγκάσει τον ξάδελφό του να μεταφέρει έως και 81.000 ευρώ στον λογαριασμό του. Ο 58χρονος είχε συλληφθεί για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Η αστυνομία είχε ανακοινώσει τότε ότι ο 58χρονος συνεργαζόταν με την κόρη του αλλά και μια ακόμη γυναίκα.



μαυρουλησ θεοδωροσ

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν πριν από μία εβδομάδα αντανακλώντας τη λαϊκή οργή για τις αυξήσεις φόρων και τιμών που επέβαλε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.


μαυρουλησ θεοδωροσ

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε νεαρούς να εκσφενδονίζουν πέτρες εναντίον αστυνομικών οχημάτων και να βάζουν φωτιά σε λάστιχα προτού οι δυνάμεις ασφαλείας τους απωθήσουν με δακρυγόνα στην περιοχή Ετανταμέν της Τύνιδας χθες βράδυ. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην περιοχή Κραμ.


Σήμερα η κατάσταση ήταν ήρεμη.


«Οι διαμαρτυρίες περιορίστηκαν στην Ετανταμέν, στην Ντάουρα, στην Ισέρ και στην Κραμ στην πρωτεύουσα και στη Σίντι Μπουζίντ και τη Φεριάνα», δήλωσε ο Χελίφα Σιμπανί, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Διαδηλωτές προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα κτίριο τελωνείων, πρόσθεσε.


Συνολικά 41 διαδηλωτές συνελήφθησαν, είπε.


Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε το Σάββατο να χορηγήσει επιπλέον βοήθεια στις φτωχές οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη ως απάντηση στις διαδηλώσεις.


Η Τυνησία θεωρήθηκε η μοναδική δημοκρατική επιτυχία της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: ήταν η μοναδική αραβική χώρα που ανέτρεψε με μία εξέγερση έναν ηγέτη που ήταν για πολλά χρόνια στην εξουσία χωρίς να προκληθεί εκτεταμένη βία ούτε εμφύλιος πόλεμος.


Ωστόσο η Τυνησία είχε εννέα κυβερνήσεις μετά την ανατροπή του Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι το 2011, καμία από τις οποίες δεν κατάφερε να επιλύσει οικονομικά προβλήματα που έχουν βαθιές ρίζες. Η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε μετά την ισχυρή υποχώρηση του ζωτικού για την οικονομία τουριστικού τομέα έπειτα από ένα κύμα φονικών επιθέσεων μαχητών το 2015.



πονοι στις αρθρωσεις των γονατων
προσφορα σαμπουαν μπυρας

βρεχει κι αποψε

κοινωνικο παντοπωλειο συκιες

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε έμφαση στις επιδιώξεις του Ταμείου ως προς τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Όπως έκανε γνωστό έχει προτείνει στο σχέδιο της σύμβασης να υπάρχει δέσμευση για τον μελλοντικό παραχωρησιούχο ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ανέργων και των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, επιδιώκει και την υποχρέωσή του να αναβαθμίσει την ασφάλεια των υποδομών στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα - Πολύκαστρο.


βρεχει κι αποψε

κλεμμενη ζωη βραζιλιανικη σειρα

Κατά τ’ άλλα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ περιέγραψε πως σε ό, τι αφορά τον διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ θα υπάρχει μετά και την παράταση που δόθηκε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 30 Μαΐου ορατότητα ως προς την έκβασή του εντός του επόμενου μήνα. Τον Ιούνιο επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα που έχει ανακύψει με την Εγνατία Οδό.


Σύμφωνα με τον Ξενόφο, η δυσκολία προέκυψε στον διαγωνισμό παραχώρησης της σύμβασης της Εγνατίας με τον διαγωνισμό για τα αναλογικά διόδια. Οι υποψήφιοι επενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα με σαφήνεια να αποτιμήσουν τα έσοδα γιατί αυτό το σύστημα δεν έχει λειτουργήσει». Κατά τον ίδιο «το αναλογικό σύστημα θα πρέπει να εγκατασταθεί με την τεχνική που θα επιλέξει ο επενδυτής.


Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ απάντησε στα σχόλια του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για την καθυστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας πως στο πρώτο τετράμηνο έχει σημειωθεί ρεκόρ από συστάσεως του Ταμείου ως προς το ύψος των λογιστικών εσόδων. Αυτά είναι 1 δισ. ευρώ.


Πάντως, για το θέμα της εμπλοκής της σύμβασης επέκτασης της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στις Βρυξέλλες, ο Ξενόφος εκτίμησε ότι θα έχει τελειώσει εντός του επόμενου μήνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του. Τέλος, όπως είπε, το Ταμείο δίνει και προτεραιότητα στα τέσσερα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια για την παραχώρηση δραστηριοτήτων τους. Έδειξε δε εκείνα της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης και της Κέρκυρας.


τζικα μαρια

model osi couche

Όπως αποκάλυψε από χθες το CNN Greece, φρουροί κατήγγειλαν στον διοικητή της εξωτερικής φρουράς ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου του οπλισμού λίγο πριν την ανάληψη της βάρδιάς τους, διαπίστωναν κατά καιρούς ότι κάποια από τα φυσίγγια ήταν πιο ελαφριά από ό, τι θα έπρεπε κανονικά.


τζικα μαρια

προσφορες διημερου my market

Αμέσως οι Αρχές των φυλακών προχώρησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο φυσιγγίων από δυο σκοπιές των φυλακών και διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα φυσίγγια δεν περιείχαν πυρίτιδα, αλλά χώμα.


Συνεπώς σε περίπτωση που οι φρουροί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, θα διαπίστωναν ότι αυτά θα ήταν εντελώς ανενεργά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως, το κουβάρι θέλει πολύ χρόνο για να ξετυλιχτεί καθώς στις σκοπιές εναλλάσσονται πολλά άτομα, που μπορεί να φτάνουν και τα 80 και κάθε φορά, ο ένας φρουρός παραδίδει στον επόμενο, ενώ η συγκεκριμένη παρτίδα από φυσίγγια είχε παραληφθεί για πρώτη φορά το 2013.


Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, προκάλεσε πολλά ερωτήματα τόσο για το πόσα από τα φυσίγγια είχαν αχρηστευθεί, αλλά φυσικά και το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Πάντως στις συγκεκριμένες φυλακές υπάρχουν βαρυποινίτες και ανάμεσά τους, πολύ γνωστός καταδικασμένος για διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

τιμη εισητηριου κτελ θεσσαλονικη καβαλα

ελπιζω γαλλικα

Μετά την απόφαση της IAAF να αποκλείσει λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ τον Ρωσικό στίβο από το Ρίο, ήρθε το CAS να την επικυρώσει, απορρίπτοντας την έφεση της Ρωσικής πλευράς και των 68 αθλητών, που είχαν απευθυνθεί στο δικαστήριο της Λωζάνης για να αλλάξει η ποινή.


τιμη εισητηριου κτελ θεσσαλονικη καβαλα

αττικος νεφρος αιγαλεω

2016 07 21T102929Z 1360708433 S1AETQVKJPAA RTRMADP 3 SPORT DOPING OLYMPICS
(Πηγή: Reuters / Pierre Albouy)


"Κηδεία του στίβου" χαρακτήρισε την απόφαση του CAS η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγιεβα, που ήταν ανάμεσα στους αθλητές, που δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Ρίο, ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.


russiaban
(Πηγή: Twitter)


Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον είναι η συνολική αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά και τα νέα στοιχεία, που έφερε στην δημοσιότητα η επιτροπή Μακλάρεν, για κρατικό κύκλωμα συγκάλυψης του ντόπινγκ στην Ρωσία.


χαρτης ευρωπης κριμαια

ποτε θα φτασουμε εδω στιχοι
cska panathinaikos live streaming basketball

Το μεγαλύτερο μέρος του καφέ που εισήχθη το 2016 από τρίτες χώρες προέρχεται από τη Βραζιλία (915.000 τόνοι που εξήχθησαν στην ΕΕ ή 31%) και το Βιετνάμ (728.000 τόνοι, 25%). Ακολούθησαν η Κολομβία (193.000 τόνοι, 7%), η Ονδούρα (192.000 τόνοι, 6%), η Ινδία (141 000 τόνους, 5%), η Ινδονησία, η Ουγκάντα και το Περού (καθεμία εξήγαγε από 120.000 τόνους, 4%) καθώς και η Αιθιοπία (80.000 τόνοι, 3%).


χαρτης ευρωπης κριμαια

Οι εισαγωγές αυτές προορίζονταν κυρίως για τη Γερμανία (με εισαγωγές 1,1 εκατομμύρια τόνους ή 37% των εισαγωγών της ΕΕ) και την Ιταλία (560.000 τόνους, 19%). Ακόμη, το Βέλγιο εισήγαγε (269.000 τόνους, 9%), η Ισπανία (229.000 τόνους, 8%), η Γαλλία (183.000 τόνους, 6%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (173.000 τόνους, 6%).



19372202


βοηθος λογιστη χωρις προυπηρεσια αθηνα

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος, έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:


βοηθος λογιστη χωρις προυπηρεσια αθηνα

plaza hotel αίγινα


  • Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση.

  • Αν το αιτών πρόσωπο είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση.

  • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του 3.

  • Δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης η δήλωση ποσού έως 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.


Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις για την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος.


Ερώτηση: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;


Απάντηση: Όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό, του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.


Ερώτηση: Έχω εγκεκριμένη αίτηση, αλλά δεν έλαβα το επίδομα, λόγω προβλήματος με το λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;


Απάντηση: Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση, στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


Ερώτηση: Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πως μπορώ να κάνω αίτηση, ώστε να πάρω τη διαφορά;


Απάντηση: Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησή σας, όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.


Ερώτηση: Έχω εγκεκριμένη αίτηση από την κυρίως φάση του κοινωνικού μερίσματος (έως 12/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πώς το κάνω;


Απάντηση: Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης.



beethoven life or def

βιλες γουβες

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ1, ο Β' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και οικονομικός επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Νίκος Κογιουμτσής, δήλωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα στην Αττική, ενώ κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι στην περιφέρεια αποφάσισαν το κλείσιμο των καταστημάτων.


βιλες γουβες

γλυκο με ετοιμο κεικ

Υπενθυμίζεται ότι τα Φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία για τα φαρμακεία της Αττικής.


Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.


Του Αγίου Πνέυματος αποτελεί νομοθετημένη αργία για τις τράπεζες και τους τραπεζοϋπαλλήλους. Έτσι, όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη την χώρα θα παραμείνουν κλειστά.


Σε ποιες πόλεις θα είναι κλειστά τα καταστήματα


Την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος 2018 δεν θα είναι λίγες τελικά οι πόλεις της χώρας που αποφάσισαν οι εμπορικοί σύλλογοι τους τα καταστήματα τους να παραμείνουν κλειστά


Ειδικότερα


- O Eμπορικός Συλλογος Χαλκίδας κάνει γνωστό ότι τα καταστήματα την Δευτέρα 28/5 θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά


- Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.


- Τα εμπορικά καταστήματα τη Κορίνθου θα είναι κλειστά όπως κάθε χρόνο , διότι η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί και ως ημέρα εορτής του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.


- O Eμπορικός σύλλογος Κατερίνης κάνει επίσης γνωστό ότι την συγκεκριμένη ημέρα θα είναι κλειστά τα καταστήματα.


- Αντίθετα με πέρυσι, ο σύλλογος Άργους ανακοίνωσε ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαΐου είναι νομοθετημένη αργία μόνο για όσους εργάζονται στο Δημόσιο, τράπεζες κ. λ.π. Αυτό σημαίνει ότι όσοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται κανονικά.


- Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος , θα παραμείνουν κλειστά



τεχνητή λίμνη δόξας

παιχνιδι με το που

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού: Σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/02) στις φυλακές Κορυδαλλού.


παιχνιδι με το που

Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποστολή τρομοπακέτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους.


Α Β Γ Δ πτέρυγες υπό τον ελέγχο των κρατουμένων και όλοι οι διάδρομοι. pic. twitter.com/GQHV7eSIam

— Δικτυο Αλληλεγγυης Κρατουμενων (@D_A_Kratoumenon) February 24, 2018

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν, ότι τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων.

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» σαρώνει τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Εξέλιξη - ΣΟΚ στο θρίλερ της Μάνης: «Άνοιξαν τα στόματα» για την εξαφάνιση της Χριστίνας




εταιρεια βιολαντα
μικρα μπανια ικεα

ελεγχος α21

Παράλληλα, με αφορμή την 76η επέτειο από ολοκαύτωμα της Κορμίστας κατά την διάρκεια της κατοχής, επεσήμανε τους κινδύνους από την επανεμφάνιση «διαφόρων λαϊκιστικών ή και νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων» στην Ευρώπη. Υπογράμμισε, ότι η «δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκοί λαοί» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με «αποφασιστικότητα» και «αποτελεσματικότητα» τα αίτια που προκαλούν την άνοδο της εκλογικής επιρροής τους, κυρίως, με την εξάλειψη των έντονων ανισοτήτων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους Δικαίου, εντός της Ε. Ε.


ελεγχος α21

διατηρηση εγγραφων σχολειων

μπανσκο

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Η άνοδος της εκλογικής επιρροής λαϊκιστικών και ακροδεξιών - ναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, για ακόμη μια φορά, αποδείχθηκε με τα εκλογικά αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία, αποδεικνύει ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι που πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την Ειρήνη».


Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η τελική πολιτική της ενοποίηση, υπό όρους Ομοσπονδίας. Σ’ αυτό το μεγάλο όραμα της ενιαίας Ευρώπης, με την Ελλάδα να συμμετέχει σ’ αυτήν ισότιμα μ’ όλα τα άλλα μέλη της και να πρωταγωνιστεί στις διεργασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφιέρωσε την ζωή του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το μεγάλο αυτό τέκνο της Ελλάδας, που γεννήθηκε στην δική σας γη, στην Πρώτη».


Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σύντομα και στην ιστορία της Αμφίπολης από την ίδρυση της το 437 π. Χ. το πέρασμα της από την Αθηναϊκή στην Σπαρτιατική κυριαρχία, και στη Μακεδονική της εποχή, με την κατάληψη της το 357 π. Χ. «από τον Φίλιππο τον Β′, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα να καταστεί μέρος του Βασιλείου των Μακεδόνων».


Για τον Τύμβο Καστά πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει η ανασκαφή αυτού του «αναμφισβήτητως και αναντιρρήτως Μακεδονικού» μνημείου και να συμβάλλει στην αλήθεια και στην ιστορία της ήδη τεκμηριωμένης ελληνικότητας της Μακεδονιας», ενώ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα του Τύμβου «Καστά» και σε όσα έχει φέρει μέχρι τώρα και θα φέρει και στο μέλλον, στο φως, η αρχαιολογική σκαπάνη.


Αναφερόμενος στη FYROM ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την ενταξιακή της προοπτική στην Ε. Ε όμως τόνισε ότι η Ε. Ε.«έχει κανόνες» και σημείωσε ότι πέρα από την παραχάραξη του ονόματος δεν είναι δυνατόν να υπάρχει χώρα της Ε. Ε. με όνομα που αποπνέει αλυτρωτισμό, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ίδια η γειτονική χώρα υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία.


Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στους ενενήντα έναν εκτελεσθέντες από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής της Κορμίστας και στο Ολοκαύτωμα της κοινότητας, την 1η Οκτωβρίου 1941 καθώς επίσης και στο Ολοκαύτωμα των χωριών Άνω και Κάτω Κερδύλλια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, από τις δυνάμεις του γερμανικού στρατού, στις 17 Οκτωβρίου του ιδίου έτους.


Υπενθύμισε, επίσης, ότι στην Κορμίστα υπάρχει και η Μονή Εικοσιφοινίσσης, η οποία ιδρύθηκε από τον Άγιο Γερμανό, στο δεύτερο μισό του 9ου ή στις αρχές του 10ου αιώνα και πρόσθεσε: «Από αυτήν εκλάπησαν από τους αδίστακτους Βουλγάρους επιδρομείς, στις 27 Μαρτίου 1917, βαρύτιμα εκκλησιαστικά κειμήλια, τα οποία διεκδικούμε αδιακόπως, θέτοντας και την σημερινή βουλγαρική πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της».


πωσ σταματαει ο ξεροβηχας

Παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοίμαζαν το κλίμα για ανασχηματισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση με αλλαγές στους τομεάρχες, αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο προσδιορίζοντας μάλιστα και το χρόνο των αλλαγών αυτών ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, τελικά αργά χθες το βράδυ οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως «δημοσιεύματα στον γραπτό, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό Τύπο που μιλούν για δήθεν ανασχηματισμό στη ΝΔ, δεν ισχύουν».


πωσ σταματαει ο ξεροβηχας

πωλησεισ διαμερισματων στη λευκαδα

Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων για το θέμα αυτό, αλλά και έντονη δυσφορία στελεχών της ΝΔ που διαφωνούσαν με τη χρονική συγκυρία τέτοιων αλλαγών στη λογική ότι η ΝΔ θα φαινόταν πως «ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.


Η αλήθεια πάντως είναι, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών στις οποίες θα προχωρήσει στο κόμμα, έχοντας αξιολογήσει τα στελέχη και έχοντας καταγράψει τις αδυναμίες όπου υπάρχουν. Ο ίδιος όμως τελικά αποφάσισε να προχωρήσει, εκτός απροόπτου στις αλλαγές αυτές με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στους τομεάρχες και τους γραμματείς του κόμματος, ενώ σίγουρες θεωρούνται οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να παραδίδει τη σκυτάλη πιθανότατα στον Βασίλη Κικίλια και να παίρνει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.



αναρχικοι μαθητες

αρχαια β γυμν λεξιλογικος πινακας ενοτητα 2

Ο Ιταλός μαέστρος απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του ως «εκστρατεία δυσφήμισης» και είπε ότι έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να προστατεύσουν τη φήμη του.


αρχαια β γυμν λεξιλογικος πινακας ενοτητα 2

opel corsa ανεβαζει θερμοκρασια

ξηρο εξανθημα

«Μου ζήτησε να ενημερώσω όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι είναι εξαιρετικά έκπληκτος και ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους ισχυρισμούς» αναφέρεται σε δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ από τον δικηγόρο του, Αλμπέρτο Μπόρμπον.


Οι καταγγελίες, σύμφωνα με το Reuters, διατυπώθηκαν για πρώτη φορά σε άρθρο της 26ης Ιουλίου στην εφημερίδα "Washington Post", στο οποίο τραγουδίστριες κατηγόρησαν τον Γκάτι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.


Ο Ντανιέλε Γκάτι έγινε διευθυντής της ορχήστρας Κοντσέρτγκεμπαου τον Σεπτέμβριο του 2016.


«Μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην “Washington Post”, αρκετές συνάδελφοι της βασιλικής ορχήστρας Concertgebouw κατήγγειλαν εμπειρίες με τον Γκάτι, οι οποίες είναι ανεπίτρεπτες λόγω της θέσης του ως αρχιμαέστρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ορχήστρα την περασμένη Πέμπτη.


«Η βασιλική ορχήστρα Concertgebouw έχει τερματίσει τη συνεργασία με τον αρχιαμαέστρο Ντανιέλε Γκάτι και η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Ο γεννημένος στο Μιλάνο, Ντανιέλε Γκάτι, 56 ετών, αρχικά εξέφρασε συγνώμη μέσω της "Washington Post". «Σε όλες τις γυναίκες που γνώρισα σε όλη τη ζωή μου, ειδικά εκείνες που πιστεύουν ότι δεν τους συμπεριφέρθηκα με τον απόλυτο σεβασμό και την αξιοπρέπεια που σίγουρα αξίζουν, ειλικρινά ζητώ συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε.


Στη συνέχεια ο δικηγόρος του δημοσιοποίησε τη δήλωση, στην οποία ο αρχιμαέστρος αρνείται τις κατηγορίες.


Ο Γκάτι ήταν για οκτώ χρόνια διευθυντής της εθνικής ορχήστρας της Γαλλίας, - Orchestre National de France - και ήταν επίσης μουσικός διευθυντής της ορχήστρας της εθνικής ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης.


βασικες εννοιες μαθηματικων

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση των Anonymous Greece στο facebook: «H ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι εκτός λειτουργίας από το πρωί» καθώς και ότι «Οι επιθέσεις κατά των συστημάτων τους θα συνεχιστούν» ενώ παρατίθεται και το link για το site της ΔΕΗ, το οποίο είναι όντως εκτός λειτουργίας.


βασικες εννοιες μαθηματικων

προξενειο ιταλιας βολος

ματια ερμητικα κλειστα ολοκληρη η ταινια

Η εν λόγω ανάρτηση συνοδεύεται και από μία φωτογραφία στην οποία αναγράφεται το παρακάτω μήνυμα:


«Προκειμένου να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα, οργανωμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο λογικός έλεγχος, στηρίζεστε σε καθαρά παραπλανητικά ή εκβιαστικά μέσα!


Έτσι, δίνετε εντολή σε δικηγορικά γραφεία να στέλνουν εξώδικα σε συμπολίτες και εν συνεχεία «κόβετε» το ρεύμα όποτε προαιρείσθε… Να ξέρετε ότι αυτή η κατάσταση έχει φθάσει ήδη στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να έχετε γίνει ήδη στόχος.


Η σημερινή επίθεση στο www.dei.gr είναι απλά μια προειδοποίηση για το τι θα συμβεί, εάν εξακολουθήσετε αυτήν την πολιτική της τρομοκρατίας. Σύντομα θα καταστρέψουμε όλα τα ηλεκτρονικά σας συστήματα».


Δείτε την ανάρτηση των Anonymous Greece:




χημεια α λυκειου σαλτερης λυσεις

χρωματολογιο συνδυασμοι

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.


χημεια α λυκειου σαλτερης λυσεις

αρετή συνωνυμα

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.


Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.


Το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει έναν online μηχανισμό υπολογισμού που μπορείτε να δείτε (εδώ).


Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ


Εκτός από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου για το 2018 το οποίο αναμένεται να καταβληθεί λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.


Ειδικότερα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.


Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.



εργαλεια πεπιεσμενου αερα

κομμωτηρια παλαιο φαληρο αγιας βαρβαρας
forum offenburg telefonnummer

«Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, η οποία καταλήγει:


εργαλεια πεπιεσμενου αερα

«Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».


εκθεση λουλουδιων θεσσαλονικη

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας. Οι εργάτες, κυρίως άνδρες από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, εντοπίστηκαν μετά την επιδρομή στο αγρόκτημα, στην Κουρνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους.


εκθεση λουλουδιων θεσσαλονικη

αισθησιακα μοντελα

«Πρόκειται σίγουρα για μια από τις μεγαλύτερες (επιχειρήσεις) που έχουμε αναλάβει», εξήγησε ο Πολ Κόφι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας καταπολέμησης της δουλείας (Gangmasters & Labour Abuse Authority) που από πέρσι έχει την αστυνομική εξουσία να ερευνά τέτοιες υποθέσεις.


Η Κάθριν Τέιλορ, του Στρατού της Σωτηρίας, είπε ότι στους εργάτες θα παρασχεθεί δωρεάν στέγη, ενώ όσοι θέλουν κάποια βοήθεια θα λάβουν επίσης συμβουλές σε ό, τι αφορά το νομικό και μεταναστευτικό καθεστώς τους. "Είναι ζωτικής σημασίας, όλα τα θύματα να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την εμπειρία τους σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να έχουν πρόσβαση στη βοήθεια που χρειάζονται και τους αξίζει", τόνισε.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βρετανία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερος.


«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν στο νου τους τη δουλεία όταν αγοράσουν ή λάβουν λουλούδια την επόμενη εβδομάδα, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πίσω από αυτά τα φαινομενικά αθώα προϊόντα μπορεί να κρύβονται πολύ σκοτεινές πρακτικές», σχολίασε ο Τζάκουμπ Σόμπικ, ένας εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης κατά της δουλείας Anti-Slavery International.



οργανωση δικηγορικου γραφειου

χριστουγεννιατικη τουρτα σαλατα

βουλοκερι σκρουτζ

Όπως ανακοινώθηκε, η πρόταση της διοίκησης προβλέπει την καταβολή μερίσματος ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή.


χριστουγεννιατικη τουρτα σαλατα

Έγινε γνωστό επίσης ότι στα τέλη του 2017 ο όμιλος εξαγόρασε από τους μετόχους μειοψηφίας το 37% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΠΕΤ Βαλκανικής (εταιρεία που ελέγχει το 80% του αγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων και το 81,5% των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ στα Σκόπια) που δεν κατείχε.


Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 834 εκατ. ευρώ ενώ σημαντική ήταν και η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών (165 εκατ. ευρώ), μετά τις αναχρηματοδοτήσεις ομολόγων και τραπεζικών δανείων, καθώς και τη μείωση του Συνολικού Δανεισμού κατά 600 εκατ. ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία αναχρηματοδότησης τραπεζικών δανειακών συμβάσεων που λήγουν εντός του 2018 είναι σε εξέλιξη, με σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο μέσο κόστος και διάρκεια δανεισμού του Ομίλου, αλλά και την καλύτερη διαχείριση κινδύνου.


«Με την εξυγίανση της χρηματοοικονομικής δομής, την διαρκή αυξητική πορεία παραγωγής και πωλήσεων, το ρεκόρ κερδοφόρων αποτελεσμάτων για τρίτο στη σειρά έτος και τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους 0,40 ευρώ ανά μετοχή, ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, έχοντας δρομολογήσει το σημαντικότατο για την Εθνική Οικονομία πρόγραμμα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, με τη συμμετοχή κορυφαίων πετρελαϊκών Ομίλων, όπως η Exxon Mobil, η Total και η Edison», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός. Τονίζει ακόμη ότι το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα 2018-2022 βασίζεται στις μέχρι σήμερα επιλογές της εξωστρέφειας, της ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, της διαρκούς βελτίωσης της τεχνογνωσίας και της υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων και νέων τεχνολογιών «ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας και να παραμείνουμε πρωτοπόρος και ο πλέον ανταγωνιστικός ενεργειακός Όμιλος στη νοτιοανατολική Ευρώπη».


«Τα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στο ρεκόρ παραγωγής και διάθεσης προϊόντων που ξεπέρασαν τα 16 εκατ. ΜΤ, την πρωτοφανή υπεραπόδοση των διυλιστηρίων που αυξήθηκε κατά 50%, την διεύρυνση των προμηθευτών πρώτων υλών και την διαρκή επέκταση σε νέες αγορές. Είμαστε πλέον από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς προϊόντων στη Ν. Α. Μεσόγειο», τονίζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γρηγόρης Στεργιούλης.


Στην αναχρηματοδότηση δανείων άνω του 1 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, με μείωση του κόστους χρηματοδότησης κατά περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στέκεται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής Οικονομικών Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης. «Πέρα από τα πετρελαιοειδή, συμμετέχουμε και στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Εκεί, με στρατηγική στοχευμένης ανάπτυξης στην αγορά λιανικής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της ELPEDISON, καθώς και πιο δυναμικής επένδυσης στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, στοχεύουμε στην δημιουργία άλλου ενός πυλώνα δραστηριοτήτων», προσθέτει.


Ο γενικός διευθυντής Εφοδιασμού, Διύλισης & Πωλήσεων Ομίλου Γιάννης Ψυχογιός υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι το 2017 οι εξαγωγές ανήλθαν στο 53% των συνολικών πωλήσεων ενώ η μονάδα FCC του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου αναδείχτηκε η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο από πλευράς αποδοτικής λειτουργίας.


Οι εξελίξεις στις επιμέρους αγορές το 2017 διαμορφώθηκαν ως εξής:


-Η ζήτηση στην εσωτερική αγορά καυσίμων διαμορφώθηκε στα 6,9 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μείωση κατά 1,9% σε σχέση με το 2016. Η κατανάλωση αεροπορικών καυσίμων ανήλθε στα 1,15 εκατ. τόνους (+11%), σημειώνοντας αύξηση για 5η συνεχή χρονιά, ενώ και η ζήτηση ναυτιλιακών καυσίμων σημείωσε αύξηση 18%, στα 2,8 εκατ. τόνους.


- Η συμμετοχή του Ομίλου ΔΕΠΑ στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ το 2017 ανήλθε στα 46 εκατ. ευρώ, με σημαντική συμβολή του ΔΕΣΦΑ. Όπως είναι γνωστό είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης για το 66% των μετοχών, που αφορά το 35% της συμμετοχής του Ομίλου και το 31% του ελληνικού Δημοσίου ενώ είναι υπό διαμόρφωση η στρατηγική και τα επόμενα βήματα για τη ΔΕΠΑ.


- Τα Συγκρίσιμα EBITDA του κλάδου Εμπορίας ανήλθαν στα 107 εκατ. ευρώ, ενώ των Πετροχημικών στα 95 εκατ. ευρώ.


- Στον κλάδο Έρευνας και Παραγωγής υδρογονανθράκων, συνεχίζονται οι προγραμματισμένες έρευνες στην παραχώρηση του Πατραϊκού κόλπου ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κύρωση από τη Βουλή των Συμβάσεων Μίσθωσης, για τις χερσαίες περιοχές Άρτας - Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου και για τη θαλάσσια Περιοχή 2 στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας.



αλατοπίπερο ξανθη

οπτικοι λαρνακα

ποτε μην εγκαταλειπεις

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,13 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,89%.


οπτικοι λαρνακα

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 627,34 μονάδες (+1,09%).


Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 3,43%.


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 30,740 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 15.714.929 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,99%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,07% στα 0,7775 ευρώ), της Alpha Bank (+4,16% στα 1,1520 ευρώ), της Εθνικής (+3,17% στα 1,1070 ευρώ), της Eurobank (+3,10% στα 0,5320 ευρώ) και της Givalia Properties (+2,82% στα 8,740 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-1,64% στα 20,950 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-0,64% στα 1,2420 ευρώ) και της Σαράντης (-0,57% στα 7,000 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,73%), της Ακίνητης Περιουσίας (+1,97%), της Τεχνολογίας (+1,65%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,07%), ενώ τις απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης του Πετρελαίου (-1,22%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 3.696.531 και 2.014.991 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 4,661 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4,606 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, 22 πτωτικά και 33 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ+12,37%, Δρομέας+8,49%, Audiovisual+8,18% και ΕΛΓΕΚΑ+7,69%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ-16,47%, Ειδησεοφωνική Ελλάς-5,17%, Motor Oil -1,64% και Νηρεύς-1,60%.



μακρης υπουργος

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

φως ελπιδα ουρανος στιχοι

καροτσια φορουμ

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Ηράκλειο τον Αύγουστο του 2011, αφού η άτυχη σύζυγος του τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών, είχε δεχτεί 28 μαχαιριές από τον 48χρονο δράστη, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


φως ελπιδα ουρανος στιχοι

Ο άνδρας είχε κριθεί ένοχος τον Δεκέμβριο του 2012, με μειωμένο καταλογισμό και ποινή κάθειρξης 38 ετών και 22 μηνών, όπως αναφέρει το flashnews.gr.


Το χρονικό της δολοφονίας


Όλα ξεκίνησαν όταν η 35χρονη τότε ενοικιάστρια διαμερίσματος του ζεύγους Πανταγάκη, τους κάλεσε για να παραπονεθεί για την συμπεριφορά του 48χρονου Κρητικού, ο οποίος την έβριζε και την ενοχλούσε συστηματικά.


Η 35χρονη βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της με φιλικά της πρόσωπα όταν δέχτηκε για μια ακόμη φορά την εριστική συμπεριφορά του γείτονά της και αποφάσισε να καλέσει το ζεύγος Πανταγάκη για να ζητήσει βοήθεια, περιγράφει το flashnews.gr.


Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη πήγαν στο διαμέρισμα της ενοικιάστριάς τους και προσπάθησαν αρχικά να μιλήσουν με τον 48χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, το οποίο γειτνίαζε με το δικό του.


Μοιραία αποδείχτηκε η στιγμή που η κα Πανταγάκη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του δράστη. Ο 48χρονος της επιτέθηκε, μαχαιρώνοντάς την 28 φορές και βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 35χρονης.



η γειτονια των καλων κλεφτων

μαχαιρας υφυπουργος

αοριστος του επιστρεφω
Χανιά: Δεν πίστευε στα μάτια του ο πελάτης όταν είδε τι του χρέωσαν στην απόδειξη! (pic)

Η κρητική φιλοξενία είναι ένας από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς την Κρήτη, όμως απ’ ότι φαίνεται… κοστίζει!


μαχαιρας υφυπουργος

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, οι κανόνες επιβεβαιώνονται πάντα από τις εξαιρέσεις. Αυτό φαίνεται πως ισχύει και για την κρητική φιλοξενία.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Με… απορία πήρε στα χέρια του ο πελάτης καταστήματος την απόδειξη της φωτογραφίας.

Ο άνθρωπος δεν πίστευε στα μάτια του, αφού μαζί με το κουβέρ, του χρέωσαν και την… καλησπέρα!

Διαβάστε επίσης:

«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο

Τρόμος στην Τουρκία: Έτοιμος για επιστράτευση ο Ερντογάν!

Δείτε την απίστευτη φωτογραφία:


Χανιά: Δεν πίστευε στα μάτια του ο πελάτης όταν είδε τι του χρέωσαν στην απόδειξη! (pic)
01
Χανιά: Δεν πίστευε στα μάτια του ο πελάτης όταν είδε τι του χρέωσαν στην απόδειξη! (pic)

κοκ για τρακτερ

αφιξεις νικος καζαντζακης

πραγα ξενοδοχειο olympic

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η 61χρονη βρήκε τις χειροβομβίδες, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και έπειτα από λίγη ώρα, άνδρες της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Ασφαλείας Πατρών, πήγαν στο Πετρωτό και περισυνέλλεξαν τις χειροβομβίδες.


αφιξεις νικος καζαντζακης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις χειροβομβίδες είναι βρετανικής κατασκευής, αμυντικού τύπου και χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.


Οι χειροβομβίδες ήταν οξειδωμένες και θα παραδοθούν στην αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία.



ελληνοφρενεια θα σε ξεμαλλιασω

ηλιοσπορος θρεπτικα συστατικα

Χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να καταφέρουν να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θεωρούν πιο εύκολους στόχους. Από την άλλη πλευρά, η αστυνομία συλλαμβάνει σχεδόν καθημερινά δράστες, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων.


ηλιοσπορος θρεπτικα συστατικα

μεταναστες τρομοκρατες

«Οι τρόποι εξαπάτησης πολιτών είναι ενδεικτικοί της ευφυΐας των κακοποιών και της αέναης προσπάθειάς τους να ανακαλύπτουν, να επεξεργάζονται και να επιχειρούν συνεχώς με νέες μεθόδους», τονίζει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, ενώ επισημαίνει: «Στην πλειονότητα των τρόπων δράσης, επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα τους αποσπούν ή τους αφαιρούν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Θέλω να υπογραμμίσω ότι σε κάθε περίπτωση οι παθόντες θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να κάνουν τη σχετική καταγγελία».


Οι κυριότερες μορφές απατών και κλοπών με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωπες τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι οι εξής:


Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος


Οι δράστες αφού συγκεντρώσουν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι τους δικηγόρους ή τους αστυνομικούς και τους αναφέρουν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως τα παιδιά τους, έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες, απαιτούν να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.


Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα οικονομικής βοήθειας συγγενούς


Επιτήδειοι πλησιάζουν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία συνήθως ζουν μόνα τους, έχοντας προηγούμενα φροντίσει να μάθουν λεπτομέρειες για την οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση, τα παιδιά τους και πού βρίσκονται αυτά, το επάγγελμά τους και άλλες λεπτομέρειες, απαραίτητες για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Συστήνονται ως φίλοι, συνάδελφοι, που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειας τους, το οποίο αντιμετωπίζει άμεσο και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να μπουν στο σπίτι του θύματος και αφού διαπιστώσουν που υπάρχουν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, τα αφαιρούν και αποχωρούν.


Απάτη με πρόσχημα την ιδιότητα υπάλληλων Οργανισμών του Δημοσίου ή πώλησης εμπορευμάτων


Οι δράστες, προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι Οργανισμών του Δημοσίου (Δ. Ε.Η., Ο. Τ.Ε, Ε. Υ.Δ. Α.Π, Εφορία) ή πωλητές εμπορευμάτων (πλασιέ, διαφημιστές), τους πείθουν να μπουν στην οικία τους. Στη συνέχεια τους απασχολούν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, είτε οι ίδιοι, είτε συνεργοί τους καταφέρνουν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.



αληθινοι καλικαντζαροι